Svi nelegalno sagrađeni objekti će biti srušeni!

Autor: Tanjug

Vesti

05.06.2019

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će bespravni objekat u Bulevaru umetnosti u Novom Beogradu biti potpuno uklonjen u naredna dva dana i naglasio da je gradnja u prestonici moguća samo uz građevinsku dozvolu i da će svima koji bespravno grade, objekti biti srušeni.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić

Vesić je obišao lokaciju u Bloku 29 na kojoj je građevinska inspekcija danas počela da ruši nelegalni objekat i razgovarao s građanima tog kraja koji su se u proteklih 10 godina, kako kaže, više puta žalili Opštini Novi Beograd i Gradu Beogradu i zahtevali da se taj objekat ukloni.

- Usred parka koji pripada građanima, a koji bi trebalo da bude mesto za odmor ili parking, nalazi se nelegalni objekat koji je primer bahatosti koja je ranije postojala u Beogradu - rekao je Vesić novinarima.

Kako je naveo, vlasnik objekta u kojem su se nalazili apoteka, kladionica i dve pekare, najpre je napravio baraku koja je izgorela u požaru, posle čega je od opštine Novi Beograd dobio dozvolu za rekonstrukciju.

- Onda je nikao objekat od 500-600 kvadrata koji je stanarima okolnih zgrada potpuno zaklonio pogled i kojim je uzurpirana javna zelena površina - kazao je Vesić i dodao da će posle uklanjanja objekta, JKP “Gradsko zelenilo” urediti površinu i “vratiti je građanima”.

On je podsetio da je od pre pola godine Grad Beograd preuzeo nadležnost nad opštinskim građevinskim inspekcijama, čime su se, kako je istakao, stekli uslovi da se uklanjaju bespravni objekti u prestonici.

- Ovaj objekat je jedan od najfrapantnijih primera bespravne gradnje i zato ga prvog uklanjamo. Ovo nije privatna svojina i ovde ne može da se gradi.

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović rekla je da je od 6. novembra prošle godine u prestonici srušeno više od 15.000 kvadrata bespravno izgrađenih objekata kada je, kako je objasnila, počela primena izmenjenog Zakona o planiranju i izgradnji, kojim je nadležnost građevinske inspekcije poverena Sekretarijatu za inspekcijske poslove Beograda.

Ona je kazala da je u istom periodu zatvoreno više od 280 bespravnih gradilišta i da je pokrenuto više od 200 krivičnih prijava za građenje bez građevinske dozvole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Miki

05.06.2019 14:11

Konacno da se uredi ova oblast i stane na put bespravnoj gradnji.

Gaga

05.06.2019 14:12

Bespravne gradnje od kojih je opozicija dok je bila na vlasti uzimala veliki novac,se vise nece tolerisati.

Ceca

05.06.2019 14:12

Tako i treba..

Mima

05.06.2019 14:13

Da bude za primer onima koji misle da ce na takav nacin ubuduce moci da se bogate.