Počinje prijava štete od poplava: Evo šta treba da uradite

Autor: Blic, Republika

Vesti

26.06.2019

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Palilula, gde su posledice nevremena najteže, pozvala je građane da prijave štetu. Komisija će evidentirati sve što je oštećeno i napraviti procenu.

RepublikaFoto: twitter.com/AleksaBelic
Foto: Ilustracija

Građani treba pisanim putem da se obrate, da napišu tačnu adresu, šta im je tačno poplavljeno i kontakt telefon. To treba da predaju u neku od četiri mesne kancelarije u Ovči, Borči, Kotežu i Padinskoj Skeli, ili na pisarnicu Gradske opštine Palilula. Primaran je popis stambenih objekata, jer su neke porodice bile evakuisane zbog vode u njihovim domovima.

Kada će i koliko ljudi biti obeštećeno i koliko novca će dobiti biće odlučeno kada bude utvrđena ukupna šteta. Prošle godine u opštini Grocka najveći deo oštećenih od Grada je dobio po 120.000 dinara.

Osiguranje od kiše, bujičnih i visokih voda je dopunsko osiguranje i može se uplatiti tek ako je imovina osigurana osnovnim paketom.

- Ono se ne podrazumeva automatskom polisom osiguranja imovine, odnosno osnovnim osiguranjem. Ono ne obuhvata rizike, odnosno štete koja nastaju ostvarenjem rizika od bujica, poplava i visoke vode - ističe Miloš Milanović iz “Dunav osiguranja”.

Iako je za osiguranje objekta od poplava, vrednog 50.000 evra, za pokriće štete od 10.000 evra, potrebno izdvojiti tridesetak evra godišnje, a za pokriće ukupne štete, oko 150 evra, mali broj vlasnika se odlučuje za osiguranje.

RepublikaFoto: www.twitter.com/Jeca4guns
Strahovito nevreme zahvatilo je Beograd

Za automobile koji su kasko osigurani osiguravajuće kuće plaćaju nastalu štetu.

Ako je osiguranik nezadovoljan visinom iznosa koji je procenila komisija osiguravajuće kuće, preostaje mu da povede sudski spor.

- Mogu nas angažovati da utvrdimo stepen oštećenja, ili ako su kuće bile osigurane i osiguravajuće kuće su dale svoju procenu kojom građani nisu zadovoljni, mogu nas angažovati. Sud nas angažuje pa mi obavimo novu procenu - navodi Vlado Sekulić iz Gradskog zavoda za veštačenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading