Novom saobraćajnicom brže do Kliničkog centra Srbije!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.07.2019

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas novoizgrađenu saobraćajnicu pri Kliničkom centru Srbije, koja povezuje tu zdravstvenu ustanovu sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod Hitne pomoći.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Novom saobraćajnicom do Kliničkog

Dužina saobraćajnice iznosi 350 metara, a njen najveći značaj je što će pacijenti u najkraćem roku moći da dobiju neophodnu pomoć lekara, bilo da je reč, na primer o Urgentnom centru ili Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Ministar Lončar kaže da će do porodilišta, zahvaljući novoj saobraćajnici, pacijenti stizati za pola minuta, odnosno za minut do Urgentnog centra, jer će se, kako kaže, izbeći gužve u ulici Kneza Miloša.


On je dodao da saoobraćajnica već funkcioniše, kako za kola Hitne pomoći, tako i za sve građane. 

Inače, put čija je izgradnja počela u martu obeležen je horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a za javno osvetljenje je postavljeno 14 stubova.
Foto: Ministarstvo zdravlja


Ministar Stefanović podseća da je MUP nabavio novi helikopter sa najsavremenijom medicinskom opremom, navodeći da je brzina, kada je reč o spašavanju života, značajan faktor.

- Sve što se dešavalo u prethodnom periodu, uključujući nabavku iks noža, gama noža, pokazuje da razmišljamo da stvorimo uslove da se pacijenti u Srbiji leče kao bilo gde drugde u svetu. Za pripadnike policije je to takođe značajno, zbog specifičnosti posla. Skraćivanje vremena do lekara znači veća šansa da se nekom spasi život - rekao je Stefanović.

On je zahvalio Ministarstvu zdravlja, ali i lekarima zbog brige koju pokazuju prema policijskim službencima, ali i svim građanima Srbije.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading