NEIZVESNA SUDBINA: Odloženo preseljenje buvljaka

Autor: blic.rs

Vesti

09.09.2017

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preseljenje Otvorenog tržnog centra (OTC), popularnog buvljaka, trebalo je da bude realizovano ove godine, ali se trenutno ne zna ni kada će on biti izmešten iz novobeogradskog Bloka 42, a ni na koju lokaciju.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nepoznatno kada će se Buvljak preseliti

- Tačno je da je tokom prošle godine navođeno da će se OTC izmestiti do kraja 2017. sa svoje sadašnje lokacije jer je u tom momentu takav bio stav grada Beograda. Mi smo obezbedili i sredstva koja je grad deponovao na razdelu Sekretarijata za komunalne delatnosti. Međutim, isti je odredio prioritete i već s početka 2017. sredstva su povučena za druge, po proceni grada, važnije projekte u tom momentu - rekli su iz “Gradskih pijaca”.

Što se sa izmeštanjem preterano ne žuri razlog je kašnjenje u izgradnji autobuske i železničke stanice koje bi trebalo da niknu u komšiluku.

- U ovom momentu nismo u mogućnosti da damo preciznu informaciju o vremenu početka radova, njihovom trajanju i, naročito, preciznoj lokaciji, jer je put kroz poslovnu administraciju, na koju mi ne možemo da utičemo, izuzetno dugačak - napominju iz “Pijaca”.

Nije sigurno da ostaje na Novom Beogradu

Prošle godine bilo je skoro izvesno da će se buvljak preseliti na drugu novobeogradsku lokaciju, iza Bloka 45 i naselja Dr Ivana Ribara, što je čak obelodanjeno i u nekim zvaničnim gradskim dokumentima. Sada je ovo, međutim, samo jedna od opcija jer su u igri i neki delovi Voždovca i Zemuna.

- Neprihvatljive su lokacije koje nisu na glavnim ulicama, frekventnim i prometnim mestima, koje nisu obezbeđene gradskim prevozom i svim ostalim urbanističkim preduslovima - jasno poručuju iz “Pijaca”.

Kada do seobe konačno dođe, kako kažu iz ovog preduzeća, buvljak će postati - Otvoreni ritejl park (ORP).

- Ono što možemo u ovom momentu reći jeste da će otvoreni ritejl park biti prava turistička atrakcija i mamac za posetioce, imaće široke ulice, ekskluzivne tezge-lokale u hladovinama visokokvalitetnih drvoreda, biće obezbeđen parkingom, velikom samoposlugom, restoranima i biće opasan najvećim zelenim zidom u Evropi - uveravaju iz “Pijaca”, uz napomenu “da se svetla buvljaka neće ugasiti dok se ona na ORP ne upale”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading