AUTOBUSKA STAJALIŠTA "PROTERANA" SA REKONSTRUISANOG TRGA: Ovde će biti neke nove i stare stanice

Autor: blic.rs

Vesti

19.08.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekonstrukcija Trga republike uveliko se privodi kraju, a saobraćaj bi na ovoj lokaciji, prema najavama gradskih čelnika, trebalo da bude pušten 1. septembra.

Foto: Grad Beograd

U više navrata je istaknuto da će, što se saobraćaja tiče, sve manje-više biti isto, te da će trolejbusi, i dalje, nastaviti da voze preko Trga republike do okretnice na Studentskom trgu, a da ćemo morati da popričekamo još neko vreme na vraćanje tramavaja na potez od Slavije do Kalemegdana.

Ono što su Beograđani koji su prolazili poslednjih dana Trgom republike mogli da vide, to su nova stajališta gradskog prevoza koja su postavljena, neka na drugačijim mestima nego što su do sada bila.

Najveća promena su stajališta u Kolarčevoj ulici. Jedno, u smeru ka Terazijama, izmešteno je 50-tak metara dalje, praktično sklonjeno sa Trga republike i sada se nalazi između DKC Beograd i pekare koja radi 24 sata dnevno.

Još veća promena je u suprotnom smeru, jer je stajalište postavljeno praktično ispred još neotvorenog hotela koji se nalazi u zgradi nekadašnjeg "Jugoeksporta". Ipak, u oba slučaja ostaje da se vidi koje će sve linije stajati na njima.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Postavljena su još dva autobuska stajališta: jedno koje se i ranije nalazilo ispred "Staklenca", a koje je praktično služilo kao poslednja stanica za pojedine linije, ali i prolazna za one koje su nastavljale put Dorćola (24, 26, 37, 44...). Drugo stajalište je novitet jer se nalazi u Makedonskoj ulici, neposredno pred raskrsnicu sa Dečanskom, odnosno Domom omladine. Sa njega su ranije kretale samo pojedine noćne linije.

Dakle, već na prvi pogled je jasno da su autobuska stajališta praktično proterana sa rekonstruisanog Trga republike, na kojem su do sada stajale mnoge, kako dnevne, tako i noćne linije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading