"Zemunska rupa" ide u prošlost: Uklanjaju nehigijensko naselje

Autor: novosti.rs

Vesti

22.08.2019

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan detaljne regulacije za Ulicu Tošin bunar predviđa uklanjanje nehigijenskog naselja u Laudonovom šancu. Na tom terenu biće sređeni postojeće zelenilo i površine za sportske sadržaje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ilustracija

Nehigijensko naselje u Laudonovom šancu, poznato kao Zemunska rupa, u narednom periodu trebalo bi da bude uklonjeno. Prema Planu detaljne regulacije za deo područja zapadno od Tošinog bunara do Ulice Marije Bursać, predviđeno je da jedno od najstarijih "divljih" naselja u prestonici ode u prošlost, a teren iskorišćen za sportske sadržaje.

- Planom se predviđa uklanjanje nehigijenskog naselja u Laudonovom šancu i sanacija tog terena, zatim, čuvanje i unapređenje postojećih parkova, šuma, zelenila i stabilizacija lesnog odseka, kao i povećanje površina za sportsko-rekreativne sadržaje, koji nedostaju u ovom području - navode iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 140 hektara, a realizacija ovog projekta trebalo bi da poveća atraktivnost područja i formiranje novog identiteta dela Novog Beograda i Zemuna u zoni ulice Tošin bunar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading