(FOTO) Ulica Marijane Gregoran za saobraćaj spremna od nedelje

Autor: Tanjug

Vesti

30.08.2019

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi privode se kraju i ona će biti puštena za saobraćaj u nedelju uveče, uoči početka nove školske godine, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Beoinfo
Goran Vesić obišao završne radove

On je prilikom obilaska završnih radova u toj ulici rekao da se ne rade samo ulice u centru grada već i u drugim delovima grada, i to istim intenzitetom i kvalitetom.

- U naredna dva dana u rad će biti pušteno nekoliko velikih saobraćajnica u gradu, ali će biti puštena i ulica Marijane Gregoran jer u okolini živi oko 40.000- 50.000 sugrađana. Ranije je ta ulica bila u veoma lošem stanju i sada je urađen veliki posao - rekao je Vesić i zahvalio predstavnicima JP "Vodovod i kanalizacija" i "Beograd puta" na dobro odrađenom poslu.

Radovi su privedeni kraju mnogo ranije nego što je planirano i za te namene opredeljeno je 97 miliona dinara.

Trotoari su širine 2, 8 metara, a sama ulica je široka sedam metara.

- Za saobraćaj će biti puštena u nedelju uveče i biće spremna za ponedeljak i početak nove školske godine - rekao je Vesić.

Vesić kaže da je za rekonstrukciju tri ulice u tom delu grada, i to kako Marijane Gregoran, tako i Patrisa Lumumbe i Višnjičke uloženo 340 miliona dinara.

- Ako uređujemo centar grada i Karađorđevu ne znači da ne radimo druge ulice u ostalim delovima grada, nama je svaki deo grada pođednako važan, tako da je i ova ulica na Karaburmi pođednako bitna kao i Karađorđeva jer je glavna veza ovog dela sa ostatkom grada - rekao zamenik gradonačelnika.

RepublikaFoto: Beoinfo

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je Ulica Marijane Gregoran bila u veoma lošem stanju i da je bilo neophodno promeniti instalaciju.

Taj posao urađen je i pre roka, besprekorno, a prvobitan plan bio je da bude završena do kraja godine, naveo je on.

- Građani Karaburme su zadovoljni što će ulica biti dobro sređena, a uloženo je isto koliko i za ulice u centru grada. Nastavićemo tom dinamikom, i mislim da će iz godine u godinu budžeti opštine i grada zbog domaćinskog ponašanja biti bogatiji kako bismo mogli da odgovorimo na sve probleme sugrađana - rekao je Jovičić.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljevć rekao je da će od 2. septembra sa početkom školske godine linije 16, 23, i 25 biti vraćene na redovne trase u smeru ka centru grada, a kada budu završeni radovi na vodovodnoj mreži saobraćaće regularnom trasom i od grada ka Karaburmi.

Do tada će u tom smeru saobraćati preko Omladinskog stadiona do Ulice Marijane Gregoran i dalje redovnom trasom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading