(FOTO) Nemački sistem potapajućih stubića od danas u centru

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.08.2019

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da od danas u najužem centru Beograda, na obodu pešačke zone, radi sistem potapajućih stubića kakav postoji u Berlinu i drugim nemačkim gradovima.

RepublikaFoto: Skupština grada Beograda
Nemački sistem potapajućih stubića

- Postavili smo 15 potapajućih stubića na sedam lokacija na obodima pešačke zone. Svaka lokacija opremljena je kamerama i interfonom. Sistem upravljanja je putem TAG-sistema - rekao je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

On je objasnio da vozilo koje ima rešenje Sekretarijata za saobraćaj Skupštine grada Beograda zavisno od režima ulaska koji mu je dodeljen (6-9 sati za dostavna vozila, 0-24 za stanare u pešačkoj zoni, 0-8 časova za posebna vozila) mogu da ulaze automatski tako što kamera “očitava” tablicu samo na jednoj ili više lokacija, zavisno od rešenja Sekretarijata. 

Foto: Skupština grada Beograda

- Svi ulazi se nadgledaju putem kamera od 0-24 sata iz monitoring-sobe u garaži Obilićev venac kao i iz Kontrolno-operativnog centra u Masarikovoj ulici - rekao je Vesić.

On je objasnio da stanovnici pešačke zone mogu od 0-24 sata da se informišu o načinima korišćenja potapajućih stubića na telefon 2639-575.

Foto: Skupština grada Beograda

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading