Pozliće vam! Gotov protest taksista, najavili blokade SVAKOG DANA ujutru i uveče!

Autor: novosti.rs

Vesti

30.09.2019

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okončan je protest Beogradskog udruženja nezavisnih taksi-preduzetnika "Bunt", ispred sedišta Sekretarijata za inspekcijske poslove u Ulici 27. marta, posle čega je održana i protestna vožnja kroz grad.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Današnji protest

Taksisti su najavili radikalizaciju demonstracija. Protestne vožnje trajaće, prema najavama, svakog dana sledeće sedmice, dok će druge nedelje pomeriti vreme ka popodnevnom špicu, odnosno između 14-16 sati.

Treće nedelje, pak, najavili su da će dvokratno blokirati saobraćaj - jedna grupa taksista zaustavljaće saobraćaj između sedam i 10 sati ujutru, dok će druga to činiti od 13 do 17 sati.

Svojim vozilima, prevoznici nezadovoljni radom inspekcije i Komunalne milicije blokirali su ulicu Starine Novaka, na delu od ulice Ilije Garašanina do Cvijićeve, kao i Beogradsku ulicu od raskrsnice sa Bulevarom kralja Aleksandra do Ilije Garašanina.

Blokirane su bile sve četiri trake, a kola Hitne pomoći morale su da se kreću tramvajskim šinama, pošto demonstranti nisu ostavili traku da se medicinske ekipe kreću slobodno.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ

Deo Nemanjine, od Slavije do Savskog trga bio je blokiran za saobraćaj, a kolona taksista zastala je ispred zgrade Vlade, gde je predstavnik demonstranata pročitao govor.

U međuvremenu, odblokirana je raskrsnica kod Nemanjine i Kneza Miloša.

U Kneza Miloša je bio kolaps saobraćaja. Reporter na lica mesta javlja da su dve saobraćajne trake u Kneza Miloša, od Mostara ka Beograđanki bile blokirane, a linije javnog prevoza saobraćaju se zaobilaznim trasama.

Na uglu ulica Ilije Garašanina i Starine Novaka dogodila se čarka između taksista i jednog vozača koji je tuda prolazio, koji se žalio da zbog protesta kasni na posao i da su taksisti prevršili svaku meru. Sukob su sprečili drugi taksisti, umirujući svog kolegu.

Podsećamo, taksisti traže da se primenjuju odredbe Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je usvojen decembra prošle godine, kao i da gradki organi rade svoj posao na suzbijanju nelegalnih prevoznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading