Jutros su vas dočekali hladni radijatori? Nema grejanja u Beogradu, evo zašto i do kada će biti tako!

Autor: Republika

Vesti

04.11.2019

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi Beograđani neprijatno su se iznenadili ovog jutra kada su u stanovima zatekli hladne radijatore. Ipak, razlog nije bio neki kvar u zgradi, havarija u celom naselju, već je proceduralne prirode.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

- Zbog visokih spoljašnjih temperatura vazduha, toplotni izvori "Beogradskih elektrana" ne isporučuju toplotnu energiju potrošačima - saopštili su iz ovog javnog gradskog preduzeća.

Odmah je usledilo i obrazloženje.

- Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu i Pravilima o radu distributivnog sistema isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6.00 i 9.00h temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa.

U Beogradu je već u 8.00 izmereno čak 18 stepeni, zbog čega su radijatori u celoj prestonici hladni. Ako je suditi po prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) radijatori u beogradskim stanovima ostaće hladni barem do četvrtka!

Naime, sutra se najavljuju temperature od graničnih 12 do 25 stepeni, a u sredu temperatura u prestonici bi trebalo da oscilira između 15 i 19 stepeni. Dovoljno da "Beogradske elektrane" ne pokreću sistem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ujka Vanja

04.11.2019 12:21

Tacno je da su temperature visoke, ali preko dana. Ujutru i uvece je veoma hladno u stanovima, a posebno na periferiji gde su temperature nekoliko stepeni nize nego u samom gradu. To je takav uzas od nacina grejanja. Uzimaju ogromne pare za veoma losu uslugu, a ako tek pozelis da im nesto kazes, pitas, nema sanse da dobijes Toplane.

brale

04.11.2019 12:41

posle ce da iznose kako su u dobiti Toplane , sprdacina mi placamo cele godine a oni se zazaju pa ne greju kad placamo

danijelcerak

04.11.2019 21:45

Замолио би господина Весића и господу iz топлана да због високих темтература сутра на посао дођу у кратким мајицама и бермудама....