NOVA PRAVILA O KUĆNOM REDU U BEOGRADU: Obavezna tišina od 16 do 18 časova

Autor: D.P.

Vesti

13.11.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova pravila o kućnom redu u prestonici! Prema odluci Skupštine Beograda, prema novom kućnom redu, Beograđani će u miru i tišini moći da se odmaraju svakog radnog dana od 16 do 18 sati i od 22 do sedam sati narednog jutra. Tokom dana period kućnog reda važio je od 13 do 17 sati.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Za vikend buka u stambenim zgradama biće zabranjena od 14 do 18 sati i od 22 do osam ujutru subotom i do 10 sati nedeljom.

48 SATI RANIJE MORA DA SE NAJAVI PROSLAVA U STANU

U vreme kućnog mira nije dozvoljeno uključivati mašine koje prave buku, poput veš mašine. Za nesavesne stanare koji ne budu poštovali ova pravila, predviđene su kazne od 5.000 dinara za pojedince, odnosno 50.000 za pravna lica. Kazni podležu i upravnici zgrada, pa će sa 10.000 dinara biti kažnjen upravnik iz redova stanara, a sa 20.000 dinara profesionalni upravnik zgrade.

U slučaju da neko od stanara planira proslavu rođendana, slave ili neko slično bučno okupljanje, dužan je da o tome obavesti komšije dva dana unapred. Muzika na privatnim slavljima u stanovima moraće da se utiša najkasnije sat posle ponoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading