Vrtić "Šeširić" za 70 dece u Velikoj Krsni

Autor: Tanjug

Vesti

25.12.2019

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas vrtić "Šeširić" Predškolske ustanove "Jelica Obradović" u Velikoj Krsni, u opstini Mladenovac, kojoj je Osnovna škola "Bisa Simić" ustupila adaptirani prostor za 70 dece, koja su raspoređena u predškolsku, mešovitu i jaslenu grupu.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Goran Vesić

- Otvaranje vrtića u Velikoj Krsni je primer da se ulaže i u velika sela, i da se na taj način pokriva čitava teritorija Beograda, kako bi sva deca koja imaju potrebu mogla da budu u vrtićima - rekao je Vesić tom prilikom.

Kako je dodao, u ovom trenutku Beograd ima preko 75.000 dece u vrtićima, i podsetio da je situacija znatno bolja u odnosu na period od pre šest godina, kada je taj broj bio manji od 50.000.

- Jedina smo lokalna samouprava u kojoj preko 70 odsto dece ide u vrtiće. A mi ćemo nastaviti da koristimo brojne objekte u školama i drugim ustanovama koje nisu u funkciji i da ih pretvaramo u vrtiće - poručio je Vesić.

Prema Vesićevim rečima, već četiri godine je ista cena koju roditelji plaćaju za boravak dece u vrtićima.

- Uveli smo od pre nekoliko godina i da roditelji čija deca idu u privatne vrtiće imaju subvencije. Mi vraćamo roditeljima oko tri milijarde dinara, vratili smo oko dve milijarde i 200.000, a sve to jer se u prethodnom mandatu nezakonito naplaćivalo po duplo većoj ceni - istakao je Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO

On je dodao da se Grad priprema za odluku koju će doneti Vlada, a koja podrazumeva da sva deca preko tri godine starosti obavezno idu u vrtiće.

- Funkcionalno obrazovanje dece počinje sa trećom godinom, i to nas čeka u budućnosti - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je poručio da je opština donela odluku da se u 2020. godini uloži 40 miliona dinara za investiciono održavanje osnovnih škola i vrtića, kao i da se finansiraju ekskurzije od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na teritoriji te opštine.

Glišić je dodao i da je jedna od najvažnijih odluka da se za svako novorođeno dete isplati naknada roditeljima u iznosu od 20.000 dinara i dodao da opština Mladenovac njima poklanja i auto sedišta.

Direktorka Predškolske ustanove "Jelica Obradović" Jovana Ilić je naglasila da je novootvoreni vrtić od životnog značaja za meštane sela.

- Jedan broj roditelja više neće morati da vozi decu u Mladenovac u vrtiće, jer sada postoji ovaj vrtić u selu. Ovde je postojala potreba za smeštaj dece u dnevne boravke, a sada je takođe značajno i što ljudi mogu da ostanu na svojim imanjima - rekla je Ilić.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO

Selo Velika Krsna ima oko 3.500 stanovnika, a u novootvoreni vrtić je uloženo 3.5 miliona dinara.

U Mladenovcu ide oko 1.200 dece u vrtiće, a "Šesirić" je šesti vrtić u opštini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading