Direktor ima jednu verziju, učenici drugu: Šta se desilo u Šestoj beogradskoj gimnaziji i to nasred časa?

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

17.01.2020

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Šestoj beogradskoj gimnaziji, u četvrtak pre podne na trećem času prve godine, u kabinetu za hemiju došlo je do incidenta. Deca su obavestila roditelje da je učenik bacio petardu u učionici, ali direktor škole to poriče i navodi da je "đak zgužvao papirić i zapalio ga".

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto ilustracija

Kako su nam ispričali roditelji, kada je upaljena i bačena petarda, profesor hemije se nalazio u hodniku. Kada je čuo prasak, vratio se u kabinet.

- Deca kažu da je, posle pucanja, u kabinet odmah došao direktor škole, zajedno za razrednim starešinom, koji su razgovarali sa njima o onome što se desilo i upozorili ih na ponašanje - kažu roditelji. - Oni su, zatim, posetili učenike i na sledećem času fizičkog, gde su sa njima nastavili priču o disciplini i nedoličnom ponašanju pojedinih đaka u školi.

Direktor škole Rade Zejak je prvo za "Novosti" oštro demantovao naša saznanja o incidentu, tvrdeći i da nije posetio đake u kabinetu hemije. Ubrzo je pozvao našu redakciju i ponovio priču, dodavši da je posetio učenike na času fizičkog. Pred kraj razgovora je spomenuo da mu je profesor hemije prijavio da je "učenik zgužvao papir i zapalio ga na času".

- Nikakva petarda nije pukla na času hemije, nije bilo nikakve eksplozije, niti bombe - kategoričan je Zejak. - To odeljenje prvog razreda posetio sam na času fizičkog, sa razrednim starešinom, zbog nedoličnog ponašanja pojedinih učenika u prethodnom periodu, kako bismo porazgovarali o tome. Moja poseta đacima nema veze sa događajem na času hemije, kada je učenik zgužvao papirić i zapalio.

Zejak navodi da je zbog papirića protiv učenika pokrenut disciplinski postupak. Povređenih i drugih posledica, na sreću, nije bilo, s obzirom na to da se u kabinetu nalaze razne hemijske supstance, koje su mogle da izazovu neku neželjenu reakciju i povređivanje učenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading