Matić sa učenicima na početku pripremne nastave za polaganje male mature

Autor: Republika

Vesti

20.01.2020

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je 18. januara u Osnovnoj školi "Sonja Marinković" početku pripremne nastave za polaganje male mature za učenike osmih razreda osnovnih škola u Zemunu.

RepublikaFoto: zemun.rs
Dejan Matić sa učenicima

Ove godine po peti put Gradska opština Zemun organizuje besplatni program pripremne nastave, sa ciljem da se učenicima pomogne u ostvarivanju što boljih rezultata na prijemnom ispitu i upisu u željene srednje škole.

Obraćajući se učenicima predsednik Matić poželeo im je mnogo uspeha u daljem školovanju i istakao da Gradska opština Zemun inicira i promoviše brojne programe za unapređenje kvaliteta života mladih.

- Gradska opština Zemun inicira i promoviše mnogobrojne programe za unapređenje kvaliteta života mladih. Realizacijom besplatne pripremne nastave pomažemo roditeljima da ne plaćaju privatne časove, a đacima smo pružili priliku da se adekvatno pripreme kako bi upisali željene škole. Zato im poručujemo da budu vredni, istrajni i rezultati sigurno neće izostati - rekao je Matić, uz napomenu da Opština prati njihov rad tokom procesa školovanja, nagrađuje uspehe kako učenika, tako i nastavnika, ulaže u školsku infrastrukturu, u razvoj sporta i promociju zdravih stilova života.

RepublikaFoto: zemun.rs

Od 1555 učenika osmih razreda, 1151 njih će, uz saglasnost svojih roditelja, u grupama, u danima vikenda pohađati pripremni program. Za realizaciju ovog programa biće angažovano 20 nastavnika matematike i srpskog jezike koji imaju najbolje postignute rezultate u radu. Nastava će se održavati u osnovnim školama ”Branko Radičević”, ”Svetozar Miletić”, ”Sonja Marinković” i u Školi za decu oštećenog vida ”Veljko Ramadanović”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading