Vesić: Dubrovački Srbin Matija Ban dobija spomenik u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

08.02.2020

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na fejsbuku vest da je opština Čukarica juče uputila predlog Komisiji za spomenike i nazive ulica i trgova da dubrovački Srbin Matija Ban dobije spomenik u Beogradu.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić

- Gradska opština Čukarica uputila je juče zvaničan predlog Komisiji za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada Beograda da dubrovački Srbin Matija Ban dobije spomenik u Beogradu. Spomenik će se nalaziti na Banovom brdu koje je dobilo ime po Matiji Banu, blizu zgrade Gradske opštine Čukarica. Odluku o podizanju spomenika i raspisivanju konkursa doneće Skupština grada Beograda na sednici koja će biti održana do kraja februara. Tako će konačno Grad Beograd iskazati poštovanje prema jednom od svojih najuticajnijih i najobrazovanijih stanovnika u devetnaestom veku, Srbinu katoličke vere iz Dubrovnika, Matiji Banu - objavio je Vesić na fejsbuku.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading