VESIĆ NAJAVIO REKONSTRUKCIJU: Hala Pionir će imati 9.500 mesta!

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2017

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da bi sledeće godine trebalo da počne rekonstrukcija dvorane "Aleksandar Nikolić", nakon čega će ta dvorana, kako je precizirao, umesto sadašnjih 6.250 imati oko 9.500 mesta.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Biće zamenjene i stolice i sve drugo što je potrebno da bi ovaj hram košarke nastavio da živi svoj sportski život, jer je hala sagrađena 1973. godine i zahteva ozbiljnu rekonstrukciju - rekao je Vesić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić", u kojoj je postavljena nova LED rasveta.

- Za postavljanje nove rasvete izdvojeno je 15 miliona dinara i hala sada ispunjava uslove za sportska takmičenja koja se u njoj odigravaju - rekao je Vesić.

On je naglasio da je SRC Tašmajdan u poslednje četiri godine povećao prihod za 175 miliona dinara, a rashod smanjio za 100 miliona dinara.

Direktor SRC Tašmajdan Milan Novović je istakao da je hala dobila 44 najnovija LED projektora koji su u standardu onih u najpoznatijim svetskim dvoranama.

- Na ovaj način postigli smo dovoljnu osvetljenost dvorane na duži vremenski period i produžili trajnost jer se trajanje osvetljenja procenjuje na 10.000 sati po svakoj svetiljci. Ova rasveta neće ni na koji način ometati buduće radove na rekonstrukciji i biće kompatibilna i sa budućim kapacitetom dvorane - dodao je Novović.

On je naveo da rasveta ispunjava sve postojeće standarde sportskih internacionalnih federacija, kao što su FIBA, FIVB, Svetska rukometna federacija, i veoma stroge zahteve Evrolige i Evrokupa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milena

04.10.2017 14:18

Bravo svaka cast bilo je krajnje vreme