Beograđani zbog radova privremeno ostali bez tramvaja! Samo tri linije rade, od toga jedna na promenjenoj trasi!

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

02.03.2020

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici tramvaja ostali su, zbog radova širom prestonice, uskraćeni za maltene svaku liniju ovog šinskog vozila! Od 14 redovnih ili privremenih linija, trenutno u Beogradu rade samo tri, od kojih je jedna na promenjenoj trasi!

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Foto: Ilustracija

Kako stoji na zvaničnom sajtu GSP "Beograd", privremeno ne saobraćaju linije 2, 3, 3L, 3L1, 5, 6, 7, 9, 10 i 14, tramvaji sa brojem 12 voze izmenjenom trasom od Banovog brda do Kalemegdana (preko Mosta na Adi i Starog savskog mosta), dok jedino regularnim trasama idu vozila na linijama 11 (Blok 45 - Kalemegdan) i 13 (Banovo brdo - Blok 45).

Zbog radova u "četiri bulevara" (Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana), još od prošlog leta ne funkcionišu tramvajske linije 2, 5 i 10, a tako će prema najavama nadležnih biti i najmanje do 31. avgusta.

Međutim, s obzirom na kašnjenja radova nije isključeno da tramvaji krenu ovom trasom tek negde na jesen ove godine.

Dodatni kolaps usledio je zbog radova na Savskom trgu koji su ušli u treću fazu, pa je pored pravca od Nemanjine ka Karađorđevoj, zatvoren i potez od Nemanjine ka Savskoj. Zbog toga su privremeno ukinute tramvajske linije 3L1, 7, 9 i 14, dok već pomenuta "dvanaestica" ide zaobilazno od Banovog brda, preko dva mosta, do Kalemegdana.

Ukidanje tramvajskih linija donelo je probleme i GSP "Beograd" koji su ostali sa većim brojem nezaposlenih vozača tramvaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading