Grad Beograd obezbedio 173.000 paketa za najsiromašnije penzionere

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.03.2020

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd podeliće 173.000 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima svim penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

Vesić je ponovio da je obaveza svih da, u vanrednom stanju, čija je jedna od mera da sugrađani stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz kuća, vodimo računa o njima.

- Sad je vreme da mi mislimo na njih, kao što su oni nekada mislili na nas koje su čuvali, obrazovali i gradili zemlju - rekao je Vesić.

U tom smislu, rekao je da je Grad, zajedno sa PKS i brojnim srpskim privrednicima, koji su pokazali koliko vole svoju zemlju i koliko su solidarni, obezbedio hranu i sredstva za higijenu za 173.000 paketa.

Svaki paket će imati brašno, jestivo ulje, šećer, supu, kafu, čaj, keks, sapun, deterdžent i toaletni papir, precizirao je Vesić.

Dodao je da će se paketi pakovati u Štark areni koja je prethodna dva dana potpuno dezinfikovana i pripremljena za taj posao.

- Pakovanje će vršiti oko 600 volontera i trebaće nam desetak dana da završimo posao. Paketi će iz Štark arene biti distribuirani centrima za socijalni rad u gradskim opštinama grada Beograda koji će uz pomoć volontera dostavljati pakete penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara - objasnio je Vesić.

On je dodao da će to pakovanje biti najveća logistička operacija u Beogradu posle 2014. godine, kada je u sportskim halama i hotelima bilo smešteno desetak hiljada Obrenovčana koji su morali da napuste svoje domove zbog poplave”.

- Kako smo tada položili ispit, tako ćemo i sada - poručio je Vesić.

On je dodao da u svim gradskim opštinama već nekoliko dana rade volonterski centri za pomoć najstarijim sugrađanima u kojima dana volontira skoro 1.000 građana.

Telefoni tih centara koji rade od osam do 17 sati objavljeni su i svi naši seniori mogu da ih pozovu, a mi ćemo organizovati da ih posete volonteri i odnesu im hranu, lekove ili organizuju posetu lekara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rados

19.03.2020 12:01

A mi iz unutrašnjosti?

Vjera

19.03.2020 12:14

A drugi gradovi i sela?