Vesić: Grad će učiniti sve da pomogne ljudima čiji su stanovi izgoreli u požaru na Novom Beogradu

Autor: Blic, Republika

Vesti

21.03.2020

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je lokaciju na kojoj se noćas, u Bulevaru Milutina Milankovića 110, dogodio požar u kojem je život izgubilo šest ljudi.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

Vesić je rekao da se noćas dogodila velika tragedija, koja nas je zadesila u isto vreme dok se borimo sa korona virusom.

- Požar je izbio na sedmom spratu, nakon čega se proširio na osmi i deveti, a prema informacijama kojima trenutno raspolažemo šest ljudi je izgubilo život. Vatrogasci su noćas spašavali ljude iz ove zgrade, jedan od njih ima i opekotine koje je zadobio dok je stariju ženu iznosio iz stana zahvaćenog požarom. Oni su zaista naši heroji i hvala im na svemu što rade – rekao je Vesić.

On je dodao da još uvek nije napravljen bilans kompletne štete, da će se videti šta će na kraju biti utvrđeno i naglasio da će Grad i opština pronaći način da pomognu ljudima koji su pogođeni ovom tragedijom.

- U ovom trenutku je najvažnije da ne bude novih žrtava. Ne sećam se kada se poslednji put dogodio požar sa ovoliko mrtvih, strašno. Sve je navodno počelo iz jednog stana u kojem živi stariji čovek i sada kada smo uglavnom u stanovima trebalo bi da vodimo računa o električnim uređajima, da ih ne ostavljamo uključene i da budemo oprezniji. Ovo je užasna tragedija. Izjavljujem saučešće porodicama preminulih. Uradićemo sve što možemo da im pomognemo, živote ne možemo da vratimo, a sve drugo može da se popravi - poručio je Vesić i dodao da su vatrogasci heroji ovog grada.

U gašenju požara učestvovalo je više od 30 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading