Vesić: U vanrednom stanju borba i protiv komaraca

Autor: Tanjug

Vesti

21.04.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom vandrednog stanja tretirano je oko 1.500 hektara površina gde se razvijaju larve komaraca, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

- Iako se nalazimo u vanrednom stanju, Grad Beograd obavlja i one redovne poslove koji se ne odnose na borbu sa epidemijom. Nakon vandrednog stanja, sledi toplo vreme i borba sa komarcima, stoga smo na vreme počelo sa tretiranjem - rekao je Vesić za Tanjug.

Ove i sledeće nedelje, kako navodi, biće tretirano još oko 400 hektara, kako bi se sprečio razvoj larvi komaraca.

Od sledeće nedelje se očekuje pojava komaraca i tada će početi tretiranje i njih.

- To je redovan proces i ove godine imamo malo bolju situaciju zato što je niži vodostaj reka. Najviše larvi se pojavljuje na izlivima kanalizacija u reke, a mi nažalost na teritoriji Grada Beograda imamo stotinu takvih izliva - objašnjava zamenik gradonačelinika.

RepublikaFoto: Grad Beograd

Grad Beograd podeliće larvacid svima onima koji imaju septičke jame.

- U pitanju je sredstvo koje proizvodi Grad Beograd i namenjeno je onima koji žive u područjima pogodnim za razvijanje larvi komaraca. Ubaci se kroz ve ce šolje i tako završi u jami, a na taj način svako daje svoj doprinos u borbi protiv komaraca - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, važno je da se odgovorno odradi ovaj posao jer su komarci prenosioci bolesti, kao što je, na primer, groznica zapadnog Nila.

RepublikaFoto: Grad Beograd

Gradska čistoća nijednog časa, kako kaže, nije prestala da radi i u ovom vanrednom stanju ponela je dosta odgovornosti u dezinfekciji ulica i drugih prostora.

Direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić rekao je da se suzbijanje larvi komaraca i krpelja rađeno na osnovu monitoringa koji su ranije izvršili.

RepublikaFoto: Grad Beograd

- Što se tiče krpelja u prethodnom periodu izvršeno je suzbijanje na svih 17 opština i u parkovima, odnosno na 3.000 hektara zelene površine - kazao je Popadić Tanjugu i najavio da će ponoviti tretman za 10 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading