(FOTO) REPUBLIKA U CENTRU BEOGRADA: Evo kako su najstariji sugrađani iskoristili popuštanje mera!

Autor: Republika

Vesti

21.04.2020

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prve blagodeti popuštanja mera u borbi protiv koronavirusa osetili su naši najstariji sugrađani.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Penzioneri na Kalemegdanu

Veliki deo populacije iskoristio je dozvolu i u utorak u 18 časova je izašao u polučasovnu šetnju. Trg republike je u 18 časova bio skoro potpuno pust, ali samo nekoliko minuta kasnije Knez Mihajlova, Terazije, Kalemegdan počeli su da se pune.

Kao i u većini slučajeva naši veterani i veterane su pokazali visok stepen discipline.

Maske na licima su imali svi, a retko ko je bio bez rukavica. Naravno poštovala se i socijalna distanca, pa su naši stari bili u šetnji ili sami ili sa svojim partnerima.

- Kao da su se i nebo i zemlja promenili. Nisam mogla da zamislim kako će mi najobičnija šetnja nedostajati - kaže za Republiku I. R.(76), penzionera sa Dorćola koja je rešila da prošeta Kalemegdanom.

Među prvima na Trgu republike bio je M. Č. (74). "osećaj je zaista neobičan.

- Nisam navikao na ovako pust grad. Supruga mi je ostala kod kuće, ali će i ona nešto kasnije prošetati. U izolaciji sam dosta čitao, informisao se preko interneta, ali sam naučio i da tu treba dobro obratiti pažnju šta je istina - rekao nam je on.

Kao i u centru i u ostalim delovima grada penzioneri su izašli u šetnju. Pune su bile ulice na Medakoviću, Banovom brdu, Novom Beogradu, Zemunu...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Penzioner

22.04.2020 08:56

Treba mi sat vremena pre podne da kupim hleb, jogurt i mleko. Jedem buđav 'lebac mesec dana.