Vesić obišao radove na kanalizacionoj mreži na Medaković planini koji su važni za više od 600 porodica

Autor: Republika

Vesti

05.05.2020

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulici Veselina Čajkanovića na Medaković padini i istakao da su ti radovi važni za više od 600 porodica koje žive u ovom naselju.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

- U prvoj fazi, gde radimo primarnu kanalizaciju, obuhvatiće se nekih 80 kuća. Vrednost je oko 600.000 evra i ovo finansira Beogradski vodovod i kanalizacije iz svojih sredstava, a u drugoj fazi ćemo raditi bočne ulice. Nadam se da ćemo u narednom periodu, najduže godinu dana imati rešen problem kanalizacije u ovom naselju, gde se ljudima kod god padne kiša kanalizacija izliva - rekao je Vesić prilikom obilaska radova.

Kako je rekao, ova kanalizacije vodi do vrtića "Oblačak", koji je u rad pušten 2012. godine od strane bivše vlasti, a da kako kaže Vesić, nije imao ni vodu ni kanalizaciju.

- To je klasičan primer kada u kampanji puštate objekte, kada hoćete da se hvalite, a pritom napravite objekat koji nema ni vodu ni kanalizaciju. Ne postoje zakonski uslovi da se takav objekat, bilo stambeni, poslovni pusti u rad - rekao je Vesić i dodao da je pre godinu-dve vrtić je povezan na vodovodnu mrežu, a sada će bit povezan i na kanalizacionu mrežu.

- Posle skoro osam godina od puštanja u rad, vrtiće će konačno imati i kanalizaciju. Mi nastavljamo da rešavamo ovakve problema. Nekom će sa strane izgledati da ovo nije veliki posao, ali za ove ljude je najveći. Nemamo para da rešimo sve probleme od jednom, jer bi nam bio potreban budžet ne od 1,2 milijarde već od 100 milijardi da bismo rešili sve probleme koje Beograd ima, ali hvala Bogu rešavamo problem po problem. Građani svakog dela Beograda mogu da vide da nisu zapostavljeni - istakao je Vesić.

RepublikaFoto: Republika
Obilazak radova

Kako navodi, što bude bilo više investicija u Beogradu biće više para da se rade ovakve stvari.

- Što više kranova vidite u Beogradu, to znači da ima više para da se plaća za doprinos, a mi iz tog doprinosa radimo puteve, kanalizaicje, vrtiće...Beograd se razvija, zahvaljući Vučiću imamo vise investicija, konačno možemo da rešavamo ovakve stvari, koje niko nije ni mogao ni hteo da reši.Srećan sam što će biti još ovakvih ulica kao što je Veselina Čajkanović, gde ćemo ljudima da rešimo životni problem - zaključio je Vesić.

RepublikaFoto: Republika
Obilazak radova

Član veća gradske opšstine Zvezdara Vlada Jeremić rekao je da su radovi u ovoj ulici primer odgovorne politiike koju grad vodi i korektnog rada lokalne samouprave i da u razgovoru sa građanima, rešava višedecenijski najveći problem sa kojim su se suočavali građani ovog dela Zvezdare.

- Reč je negde oko 2.500 stanovnika i za nekih mesec dana kada ovo bude završeno imaće uslove koje i zaslužuju. Još jedna potvrda da vodimo računa i da za na s ne postoje građani koji su nekim ranijim vremenima bili značjani. I Medaković padiona i Mali Mokri Lug, baš kao što smo nedavno isti ovaj posao završili u Zvezdarskoj šumi. Ovo je samo jedna zapeta, nastavljamo dalje na osvnovu toga koje smo probleme evidentirali i uz podšku grada siguran sam da ćemo jedan po jedan problem uspešno rešavati - rekao je Jeremić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading