Vesić obišao radove u Petoj beogradskoj gimnaziji

Autor:

Vesti

13.05.2020

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Pete beogradske gimnazije koji, kako je rekao, koštaju oko 3,5 miliona evra.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić u gimnaziji

Podsetio je da ta škola postoji 82 godine i dodao da je za sve to vreme nešto malo rađeno na trećem spratu, ali da nikada nije rađena njena ozbiljna i temeljna rekonstrukcija.

- Veoma sam srećan što smo zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a mi u Gradu Beogradu radimo zajedno sa njima i obezbeđujemo sredstva za renoviranje važnih objekata u Beogradu, došli u situaciju da se u ovu gimnaziju uloži oko 3,5 miliona evra, da ona bude potpuno rekonstruisana i da pruža ono što treba da pruža jedna moderna obrazovna ustanova đacima - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Grad Beograd

Naveo je da će u tu školu ići 1.250 đaka i dodao da je rok za završetak radova prvi decembar, ali da je plan da do prvog septembra budu završene sve učionice i delovi koji su važni za nastavak školske godine, kako bi se učenici tada vratili u školske klupe, a da se naknadno izvode radovi koji nemaju veze sa samom nastavom.

Vesić je zahvalio svima koji učestvuju u ovome jer je, kako je istakao, obrazovanje najvažniji adut koji kao država možemo da imamo u 21. veku.

"Obrazovanje je nešto što je neophodno jer mi samo sa obrazovanjem možemo da dostignemo druge razvijene zemlje. I zato, narodi koji ulažu u obrazovanje ulažu u sopstvenu budućnost i zato se zahvaljujem svima koji imaju razumevanja za to da je neophodno da obnovimo naše školske objekte kako bi našoj omladini pružali bar onakve uslove kakvi postoje u drugim razvijenim zemljama", rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Grad Beograd

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio Gradu Beogradu i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima jer je, kako je rekao, u poslednje četiri godine u ovom delu Palilule uloženo mnogo novca.

- Presrećan sam zbog toga. Trenutno rekonstruišemo ovu školu u potpunosti, gledaćemo da je opremimo i kompletnim nameštajem kako bi deca prvog septembra mogla da pohađuju nastavu u modernom, prelepom objektu - rekao je Jovičić.

Podsetio je da je rekonstruisana i Paliluska pijaca, da se sređuju ulice, zelene površine...

- Kada pogledate koliko je energije uloženo u poslednje četiri godine u ovom delu grada, to se nije moglo videti u prethodnih 30 godina - rekao je Jovičić.

Direktorka Pete beogradske gimnazije Borka Popović je izrazila zadovoljstvo zbog obnove te škole na šta su, kako kaže, dugo čekali.

- Verujem da ćemo, kada radovi budu završeni, svi biti potpuno zatečeni kada budemo ušli u taj prostor gde je sve novo, čisto i gde će naši đaci na potpuno drugačiji način doživljavati obrazovanje i svoj boravak u školi - dodala je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading