Radojičić: Beograd će biti još spremniji za eventualni drugi talas

Autor: Tanjug

Vesti

02.06.2020

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je jutros da je glavni grad Srbije, u poređenju sa nekim drugim metropolama, imao manje smrtnih slučajeva od posledica korona virusa za šta su, kako je kazao, najzaslužniji građani.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zoran Radojičić

On je posebno ukazao na značaj uloge predsednika Srbije Aleksandra Vučića u borbi protiv korona virusa.

- Želim da istaknem lidersku ulogu predsednika Vučića. Naročito kada smo imali pritiske da se neke odluke ubrzavaju, a neke usporavaju. Doneti te odluke bilo je veoma teško i trebalo je pokazati liderske osobine - naveo je Radojičić za televiziju Hepi.


On je dodao da će Grad sigurno biti spremniji za drugi talas ako do njega dođe i naveo da je to bila jedna od tema sastanaka Stručno-operativnog tima grada, čiji su članovi i u Republičkom kriznom štabu.

- Nove udare, ako se pojave, možemo očekivati u septembru, početkom godine ili eventualno u martu. Tražio sam od stručnih lica da nam kažu smernice. Iskustva iz ovog perioda će pomoći da se na pravi način spremimo, kao i ono do čega dođe nauka u međuvremenu - napomenuo je gradonačelnik.

Navodeći infrastrukturne radove u Beogradu koji se tiču škola i vrtića, on je kazao da je vrednost aktivnih radova 900 miliona dinara i da su ti za radovi otpočeli.

On je rekao da je dovršetak izgradnje Kliničkog centra "pokazatelj kako se ova vlast odgovorno odnosi prema građanima u odnosu na prethodne".

- Od 1974. godine pa do danas, ni Miloševićevo vreme ni vreme nakon promena 2000. nije donelo završetak radova. U pitanju je veliki projekat - istakao je Radojičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Lea

02.06.2020 18:57

To je odgovornost jedne drzave.

Lea

02.06.2020 18:58

I naravno gradjana Srbije.

Ela

02.06.2020 20:01

Aleksandar Vucic lider.

Beogradjanin979

02.06.2020 20:08

U to svakako ne sumljam.