(FOTO) SINIŠA MALI: Završena prva faza rekonstrukcije parka Ušće

Autor: Republika

Vesti

18.10.2017

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas završne radove prve faze rekonstrukcije parka Ušće, i ocenio da će taj deo grada, naročito nakon otvaranja Muzeja savremene umetnosti, biti u potpunosti drugačiji.

RepublikaFoto: BEOINFO
Siniša Mali u oblisaku novog parka

Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, glavni gradski urbanista Milutin Folić i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević. 

– Ovaj park izgleda potpuno drugačije nego u drugoj polovini avgusta, kada su radovi počeli. Sada je prava zelena oaza sa dovoljno sadržaja za naše sugrađane. Napravili smo sedam novih igrališta – za košarku, odbojku na pesku, boćanje, badminton, a tu je i veliki broj primarnih i sekundarnih staza. Postoji i veliki broj rekvizita za teretanu na otvorenom, veliki broj česmi i svega što je potrebno građanima, kako bi njihov boravak ovde bio ugodan – istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija parka Ušće najveći je projekat koji JKP „Zelenilo – Beograd” radi od svog osnivanja, a ujedno i najveća zelena oaza sa velikim brojem sadržaja.

Mali je dodao da je postavljeno 135 stubova sa osvetljenjem i 125 novih klupa, kao i video-nadzor na nekoliko mesta kako bi rekviziti bili sačuvani.

– Tu je i Muzej savremene umetnosti, koji će biti otvoren u petak, i Beograd će tako dobiti još jednu kulturnu atrakciju. Konačno, nakon deset godina, otvaramo ovaj muzej i ovaj deo Beograda se potpuno menja – naglasio je gradonačelnik.

On je pozvao Beograđane da posete park, ali i da dođu na otvaranje Muzeja savremene umetnosti što je, kako je rekao, jedan od najvažnijih događaja za naš grad u ovoj godini. Zahvaljujući Muzeju savremene umetnosti, dodao je Mali, Beograd postaje kulturna prestonica ovog dela Evrope.

– Ovo je samo završetak prve faze radova, a do kraja godine će biti napravljen zeleni lavirint za naše najmlađe, prvi u našoj zemlji, i sigurno će biti nova atrakcija. Sledi i nastavak radova na atletskoj stazi u parku, koji su već započeti - rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao i da će duž „Staze umetnosti”, koja spaja Blok 16 i Muzej savremene umetnosti, ove i sledeće godine, biti postavljen veliki broj skulptura.

– Sve je urađeno po najvišim standardima, a projekat je radio čuveni arhitekta Jan Gel. Mislim da smo uradili pravu stvar, jer je evidentno da se Beograd ulepšava iz dana u dan – zaključio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading