Od ovog datuma se gase sve fontane u BG: SAMO JEDNA ĆE DA PRKOSI ZIMI!

Autor: Republika

Vesti

24.10.2017

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zima nam kuca na vrata, te će uskoro beogradske fontane biti van funkcije.

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs
Fontana na Slaviji ima senzor za vetar

- Fontane se inače isključuju 1. novembra, a uvek postoji i mogućnost da se sezona produži ako vremenski uslovi dozvole. Sa radom obično nastave samo fontane u centru grada - objasnili su iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" za Blic.

Odluku o tome da li će i koje fontane posle 1. novembra ostati u radnom režimu donosi Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, a odluka za ovu godinu još nije doneta.

Predviđeno je da muzička fontana na Slaviji bude uposlena tokom čitave godine, pošto ona može da radi čak i na temperaturama do -20 stepeni. Nakon što radovi u tom delu prestonice budu završeni, ona će biti puštena u funkciju, a očekuje se da će to biti sredinom novembra.

Fonatana na Slaviji ima senzor za vetar (anemometar) koji reguliše visinu mlaza vode u zavisnosti od brzine vetra. Usled jakog vetra fontana može privremeno i prestati sa radom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading