PARKING ZA KUPCE NA VIDIKOVCU NEBEZBEDAN: "Uradi sam" garaža opasna po život!

Vesti

24.10.2017

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podzemni parking maloprodajnog lanca "Uradi sam" na Vidikovcu rizičan je i opasan po život jer vozači nemaju preglednost, a saobraćajna signalizacija ne postoji!

RepublikaFoto: wikimedia.org/Micki
Podzemni parking maloprodajnog lanca "Uradi sam" na Vidikovcu opasan po život/Foto: Ilustracija

Automobilom se ovde, tvrde vozači, ulazi na sopstvenu odgovornost jer je krivina previše oštra i ne vidi se da li neko dolazi u susret, a na sve to prolaz je suviše uzan da dva vozila jedva mogu da se mimoiđu.

NEOSVETLJENA

Da je ovakav parking opasan po život vozača, potvrđuje i Nenad Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

- Ovu garažu je pod hitno potrebno prilagoditi vozačima pre nego što se desi neka tragedija. To znači da se moraju postaviti jasna saobraćajna signalizacija i oprema. U to spadaju horizontalna signalizacija kao što su linije i strelice, retroreflektujući elastični stubići. Obavezno bi trebalo da bude i vertikalna signalizacija, koja ukazuje na pravac kojim je predviđeno da se kreću vozila - kaže Okanović.

OKANOVIĆ: Ovu garažu je pod hitno potrebno prilagoditi vozačima pre nego što se desi neka tragedija

Osim što prostor nije dovoljno širok za vozila iz dva različita smera, dodatno otežava vožnju i to što prolaz nije osvetljen i gotovo je u potpunom mraku.

POLAKO I OPREZNO

- Ulaz u garažu se mora što pre osvetliti jer je nedopustivo da parking bude u ovakvom mraku - naglašava Okanović, koji je pogledao fotografije koje je poslao ogorčeni vozač.

- Ušao sam kolima u ovu garažu, ali nije mi bilo svejedno. Kada je naišao automobil iz suprotnog pravca, povukao sam se da on prvi izađe, pa sam tek onda nastavio. Nemoguće je iza ćoška videti da li neko vozilo dolazi iz suprotnog pravca, pa se mora voziti polako i oprezno - kaže Dobrivoje P. (42), majstor iz Beograda, koji često zbog posla dolazi u ovu prodavnicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sima

09.02.2018 08:53

http://www.obmane.com/Uradi-Sam-Vidikovac-parking-i-jos-po-nesto/