Park Republika Argentina potvrda prijateljstva srpskog i argentinskog naroda

Autor: Republika

Vesti

26.10.2017

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Argentine u Srbiji Rikardo Fernando Fernandes prisustvovali su danas otvaranju parka "Republika Argentina" u Bloku 62 na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: BEOINFO
Siniša Mali se družio sa klincima u Bloku 62

Mali je istakao da  je otvaranje parka Republika Argentina još jedna potvrda velikog prijateljstva dva naroda, koje će u narednom periodu biti još više produbljeno. 

- Očekujemo da u narednih mesec dana potpišemo sporazum o saradnji dva glavna grada - Buenos Ajresa i Beograda, što će odnose dve države sigurno podići na još viši nivo. Osim toga, u Buenos Ajresu će biti otvoren park koji će se zvati Republika Srbija. Na taj način ćemo pokazati da su, iako geografski veoma udaljene, dve zemlje i dva naroda veoma bliski - rekao je Mali i zahvalio ambasadoru Fernandezu na velikoj agilnosti i trudu da odnose dveju država dodatno poboljša.

RepublikaFoto: BEOINFO
Park na Novom Beogradu nazvan Argentina

On je podsetio da se trenutno radi rekonstrukcija parka Ušće, kao i Pionirskog parka u užem centru grada, i najavio da će sutra obići radove na sanaciji Zemunskog parka. 


- Uređenje velikih zelenih površina je važno jer želimo da stvorimo prijatan ambijent za sve građane Beograda, najmlađe i najstarije, kako bi mogli da uživaju u slobodnom vremenu i druženju. Sve to podiže kvalitet života u našem gradu. Za mesec dana će Beograd na listi gradova sa kojima ima potpisane sporazume imati i Buenos Ajres, što je velika stvar za sve nas. Nastavićemo svakodnevnu borbu za Beograd, za bolje i lepše mesto za život - rekao je gradonačelnik.

Ambasador Argentine u Srbiji Rikardo Fernando Fernandes zahvalio je gradonačelniku, predsedniku Skupštine grada, ali i svim Beograđanima koji su prisustvovali današnjem događaju. 

RepublikaFoto: BEOINFO
Argentina i Srbija više od 90 godina u dobrim diplomatskim odnosima

- Argentina i Srbija održavaju diplomatske odnose više od 90 godina, odnosno od 1926. godine. Naše zemlje imaju istorijski dobar odnos koji nikada nije prekidan i mogu da poručim da čvrsto stojimo uz Srbiju u svakom trenutku. Trebalo bi da zajednički radimo na novim oblastima saradnje za dobrobit naših zemalja - rekao je Fernandes.


Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, glavni gradski urbanista Milutin Folić, sekretarka za kulturu Ivona Jevtić, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević. 
RepublikaFoto: BEOINFO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading