VELIKA POBEDA SRPSKOG TELEGRAFA: Herojima sa Košara bulevar u Beogradu!

Autor:

Vesti

07.11.2017

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulica koja spaja Most na Adi i Tošin bunar u Beogradu ubuduće će se zvati Bulevar heroja sa Košara u znak sećanja na 108 pripadnika VJ koji su poginuli u bici na Košarama, odlučili su odbornici gradskog parlamenta. Ovo je još jedna pobeda Srpskog telegrafa, koji je prvi podneo inicijativu da junaci koji su izginuli braneći zemlju 1999. na Košarama dobiju ulicu u prestonici. Ali ne stajemo na tome. Sada privodimo kraju i akciju da ovi hrabri mladići dobiju i spomenik u Beogradu, za šta je potrebno samo još oko 250.000 dinara.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Bulevar Heroja sa Košara

Odluku da bulevar ponese ime heroja sa Košara zapravo su doneli građani Beograda, koji su od 24. maja do 10. avgusta slali svoje predloge za naziv ulice putem mobilne aplikacije, a najviše glasova dobio je upravo taj predlog.

Bitka na Košarama vođena je između pripadnika VJ i tzv. OVK, podržavane regularnom vojskom Albanije i NATO avijacijom, od 9. aprila do 10. juna, tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Ulice u Beogradu dobiće još i teatrolog Jovan Ćirilov, švedska književnica Astrid Lindgren, a jedna ulica na Čukarici zvaće se Ulica belog orla. Ćirilov je dobio ulicu na Zvezdari i njegovo ime ubuduće će nositi sadašnja Igmanska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading