VESIĆ: Naći ćemo posao ženama iz sigurne kuće!

Autor: beoinfo.rs

Vesti

21.11.2017

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd i Privredna komora Srbije nameravaju da štićenicama sigurne kuće omoguće prekvalifikaciju i lakši put do zaposlenja.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić u sigurnoj kući

– Verujem da sigurna kuća danas ulazi u novu fazu razvoja, odnosno u fazu u kojoj ćemo se potruditi da pronađemo način da štićenice dobiju posao, postanu ekonomski nezavisne i tako započnu novi život. Grad Beograd je po raznim osnovama ove godine za rad sigurne kuće izdvojio 27 miliona dinara, što je dobro, ali nije dovoljno – rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da se institucija na čijem je čelu nijednog trenutka nije dvoumila kada je primila poziv da učestvuje u ovom projektu.

– Pomoć koja će doći sa naše strane pre svega jesu edukacija i in-haus obuka za štićenice sigurne kuće kako bi što pre stekle nova znanja i veštine, te potom izašle na tržište rada. Tu smo, naravno, i za neke aktivnosti koje slede nakon edukacije, poput saveta o tome kod kojih poslodavaca da apliciraju za određene poslove. Potrebno je animirati i poslodavce i dodatno ih povezati sa sigurnom kućom – rekao je Čadež.

Direktorka sigurne kuće Vesna Stanojević rekla je da je potpisani sporazum veoma važan jer je potpisan između sigurne kuće, Grada Beograda, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Privredne komore Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading