(FOTO, VIDEO) ZABELEO SE BEOGRAD!

Autor: Republika

Vesti

09.12.2017

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko sati nakon upozorenja RHMZ da će širom Srbije pasti sneg Beograd se zabeleo, a na društvenim mrežama objavljene su fotografije i snimci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Takođe, navodi se i da je sneg pravi problem na Fruškoj gori, pa su tamo zastoji.

Osim toga, sneg pada u čitavom regionu - u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, kao i u Crnoj Gori. U Varaždinu je dosad napadalo 14 centimetara snega, u Kninu jedan, a u Zagrebu tri, dok u većem delu Republike Srpske pada sneg jačeg intenziteta, pa je saobraćaj otežan.

 

 

 

 

 

 

 


Inače, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na snežne padavine koje su Srbiju zahvatile i koje će se nastaviti tokom noći.

Danas i u toku noći ocekuje se stvaranje snežnog pokrivaca, na severu do pet santimetara, a u ostalim predelima od pet do 10 cm, lokalno i više, dok se u planinskim predelima očekuje dalje povecanje visine snežnog pokrivaca, navodi se na sajtu RHMZ.

Umeren i slab sneg trenutno pada u većem delu zemlje, sem u južnim krajevima gde je oblačno i kišovito.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading