METROPOLITENSKI URBANIZAM: Folić dobitnik nagrade za NAJEVROPLJANINA!

Autor:

Vesti

12.12.2017

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni gradski urbanista Milutin Folić u ponedaljak uveče je na svečanosti "Evropsko veče u Beogradu", koja je upriličena u zdanju Starog dvora, dobio nagradu Najevropljanin koju dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu.

RepublikaFoto: Promo foto
Dobitnik nagrade Najevropljanina

Folić je ovo priznanje dobio za oblast metropolitenskog urbanizma, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež za oblast ekonomije i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković za razvoj lokalne samouprave.

Milutin Folić je u izjavi za Beoinfo rekao da je u pitanju tradicionalna nagrada koja se dodeljuje za zasluge u određenoj oblasti, ali je istovremeno i stimulacija za budući rad.

– U Beogradu smo započeli humanizaciju grada, želja nam je da sa „trona” konačno skinemo automobil, a da prioritet dobiju pešaci, biciklisti i javni gradski prevoz. Želimo da javne gradske površine uređujemo, širimo pešačke zone, pravimo biciklističke staze, uređujemo priobalja i spuštamo grad na reku, ali i izmeštamo industrijske zone iz centra grada. Na takvim mestima se grade naselja, kao što je Beograd na vodi, kao što će biti Blok 18 i drugi. To je pravac u kome se grad razvija – istakao je Folić.

Kako je naveo, nagrada pokazuje da je sve ono što je do sada urađeno, rađeno kako treba, ali da tako treba i da se nastavi.

Potpredsednica predstavništva Prve evropske kuće i predsednica Organizacionog odbora Gordana Mladenović istakla je da brojnost i kvalitet onih koji prate rad ove institucije predstavljaju ohrabrenje i satisfakciju za one koji to rade iz uverenja da je to dobro za društvenu zajednicu.

– Jedan od najvažnijih ciljeva evropskih večeri je da afirmišu pojedinačne i kolektivne ljudske vrednosti, postignuća, evropske ideje, standarde i norme – naglasila je ona.

Nagrada Najevropljanin se osamnaesti put po redu dodeljuje za politiku, ekonomiju i privredu, kulturu i umetnost, program i projekat, preduzetništvo i menadžment.

Među ovogodišnjim dobitnicima su i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov za oblast evropskih integracija, generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger kao strani državljanin u oblasti privrede, sekretarka Sektora za preduzetništvo PKS-a Branislava Simanić za preduzetništvo, Miloš Nenezić za oblast menadžmenta i Nenad Đorđević za program razvoja ESENSE. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading