MALI U BUSIJAMA: U novu školu i vrtić od 1. septembra kreće 600 mališana!

Autor: beograd.rs

Vesti

22.01.2018

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je zemunsko naselje Busije i tom prilikom se uverio da radovi na izgradnji vrtića i škole teku prema planovima. Mali je istakao da će oko 600 đaka i predškolaca iz ovog naselja od naredne školske godine pohađati nastavu u mestu u kojem žive umesto da putuju do Batajnice ili još udaljenijih delova grada.

RepublikaFoto: beograd.rs
Siniša Mali obišao radove

Vrtić i škola se grade u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, pa je gradonačelnik obišao i Crkvu Sv. Ćirila i Metodija gde je razgovarao sa protojerejom Miloradom Niškićem.

– Danas sam obišao zemunsko naselje Busije i imao priliku da razgovaram sa stanovnicima ovog dela grada. Drago mi je da smo zajedno sa njima svedoci napretka ovog naselja Zemuna i Beograda. U prethodnom periodu, samo u Busijama smo u potpunosti  rekonstruisali 30 ulica, a u narednih nekoliko meseci biće uređeno još 15, nakon čega će svaka ulica u ovom naselju biiti asfaltirana – rekao je Mali.

RepublikaFoto: beograd.rs

Kruna naših napora da kvalitet života u delovima grada poput ovog bude isti kao u centralnim gradskim opštinama biće završetak radova na izgradnji vrtića i škole, naveo je Mali.

– Školsku zgradu, u kojoj će se nalaziti i vrtić, gradimo zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Očekujemo da škola bude otvorena 1. septembra i tada će oko 600 mališana prestati da putuju u Batajnicu i Zemun jer će imati školu u naselju u kojem žive. To je primer kako zajedničkim radom možemo da pravimo pozitivne pomake – dodao je Mali.

RepublikaFoto: beograd.rs

On je naglasio da svaki kilometar asfalta, kanalizacione ili vodovodne mreže podiže kvalitet života stanovništva.

– Razgovaraćemo uskoro i o novim igralištima i parkićima jer sada sa puno poverenja planiramo buduće aktivnosti. U Zemunu su u prethodnom periodu asfaltirane 163 ulice, postavljeno je 114 kilometara asfalta, 32 kilometra vodovodne i 12 kilometara kanalizacione mreže. U toku je rekonstrukcija Zemunskog parka, dok su u centru Zemuna, u Gospodskoj ulici, uređene fasade. To je način da pokažemo da svaki deo grada i svaki građanin imaju isti tretman. Busije su pravi primer te politike i kada vidimo napredak radova na izgradnji škole, jasno je da se stvari u ovom delu grada menjaju – zaključio je Mali i zahvalio predsedniku opštine Zemun, jer on i njegov tim vredno rade i imaju odgovore na sva pitanja sugrađana.

RepublikaFoto: beograd.rs

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da je Zemun shodno datim obećanjima postao veliko gradilište.

– Svakodnevno komuniciramo sa sugrađanima i sve što sa njima dogovorimo, bude ispunjeno. Građanima Busija mogu da obećam da ćemo ove godine raditi na novim zelenim površinama i sanaciji postojećih – rekao je Matić.

RepublikaFoto: beograd.rs

Protojerej Milorad Niškić izrazio je zahvalnost gradonačelniku jer je odlučio da poseti naselje u kojem žive čestiti i vredni ljudi.

– Prepoznali smo napore Grada Beograda i zahvalni smo na uloženom trudu, finansijama i vremenu. Za sve nas nema lepše vesti od otvaranja vrtića i škole početkom septembra – rekao je Niškić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Cudna suma

22.01.2018 17:42

U Busju uglavnom žive ljudi doseljeni iz Krajne. Drago mi je da ima toliko mališana u tom mestu.

mario

22.01.2018 17:48

Mali odradjuje lavovski posao. Podrska Malom!

Petar986

22.01.2018 17:55

Sinisa Mali je jedan od najboljih, radi punom parom za svaki deo Beograda podjednako!

Arditi

22.01.2018 18:19

Treba brinuti i o krajiskim Srbima, a primer gradonacelnika upravo to pokazuje. Niko nije zaboravljen.