MALI: Nova fabrika u Obrenovcu zaposliće 2.500 ljudi!

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2018

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Obrenovcu je danas predstavljen projekat izgradnje nove fabrike "Meita", prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog reč je o investiciji vrednoj 100 miliona evra, a radovi će početi krajem februara ili početkom marta ove godine.

RepublikaFoto: Promo foto
Siniša Mali

Gradonačelnik Mali objasnio je da su iz kompanije Meita rekli da će nova zgrada fabrike biti izgrađena do septembra ili oktobra, a da će se prostirati na 55.000 kvadratnih metara. 

Takođe, on je istakao da će u obe fabrike ukupno raditi 2.500 ljudi.

- To je potvrda da smo na pravom putu, da Vučić stabilizuje javne finansije kao i da je Srbija krenula napred, da bude faktor stabilnosti u regionu - rekao je Mali i naglasio da je važno da se borimo za svako radno mesto, kao i da deca ostanu u Obrenovcu i Srbiji.

- Upravo Meita, Obrenovac i Beograd njima to omogućavaju - zaključio je Mali. 

Teška borba je gotova

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Cučković rekao je da je prva fabrika završena za 11 meseci i da danas u njoj radi 800 ljudi, a da je, kako kaže, samo juče još 40 radnika dobilo posao u fabrici.

On je podsetio da fabrike ne bi bilo da nije postignut, kako naglašava, istorijski dogovor između predsednika Aleksandra Vučića, gradonačelnika Malog i predstavnika kompanije gde su, dodaje, uspeli da pobede EU i Poljsku, u kojoj je fabrika prvobitno trebalo da bude izgrađena.

Rukovodilac fabrike Meita Čan Čing Čen, zahvalio je predsedniku opštine, uz čiju pomoć, objašnjava, ova fabrika u Obrenovcu može uspešno da se razvija. 

- Nastavićemo i u narednom periodu da se razvijamo i borimo za napredak, da pokrenemo stabilan posao za stanovnike Obrenovca i Beograda - istakao je Čen na predstavljaju projekta izgradnje nove fabrike te Kineske kompanije.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Vulin

23.01.2018 15:05

Bas tako nezaposlenost je sve manja, bezi omladina preko jer ovde nema uslova za zivot i platu od 200- 300e. Samo hvalospevi. Kad nam tako dobro ide sto se ne predstavis i ne pokazes svoju sliku, vec si lazan kao i o tome sto pricas

Vrba

23.01.2018 15:16

Svaka cast gradonacelniku Sinisa Malom misli na sve gradjane Beograda

Vrba

23.01.2018 15:23

Ova vlasti radi u interesu gradjana Beograda.

Beogradjanin979

23.01.2018 16:14

Mali ne staje, u svakom delu Beograda se radi podjednako, To je veliki uspeh bas za njega! Svaka mu cast na tome!