BEOGRAD POD OPSADOM, POČINJE ODBRANA OD POPLAVA, SAVA JEZIVO NADOLAZI!

Autor: Republika

Vesti

19.03.2018

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod je za područje Srbije objavio upozorenje na hladno vreme, sneg i stvaranje snežnog pokrivača.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Reka Sava

Kako se navodi, do 25. marta će biti hladno sa pojavom jutarnjeg mraza (od minus 4 stepena do nule) i dnevnim temperaturama znatno ispod prosečnih vrednosti.

Od srede do petka u svim krajevima Srbije padaće sneg i doći do stvaranja, odnosno povećanja visine sneznog pokrivača. 

Na severu zemlje se očekuje snežni pokrivač visine 5 do 10 centimetara, u ostalim krajevima 10 do 20 cm, lokalno i više, saopštio je RHMZ. 

Ulaz motornim vozilima kod Kule Nebojša, pod Kalemegdanom, u Beogradu, od sutra će biti zabranjen zbog uvođenja redovne odbrane od poplava.

 

To je danas najavio gradski Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa s građanima.

Gradski Štab za vanredne situacije je uveo redovnu odbranu od poplava na vodnoj jedinici Beograd, desni nasip i obaloutvrda uz Dunav od Kule Nebojša do Bastiona Sv. Jakova i desni nasip uz Savu od Pepelišta TENT-a nizvodno.

Redovna odbrana od poplava u toj zoni uvedena je 18. marta od sedam sati.

Iz Sekretarijata apeluju na građane čija su vozila kod Kule Nebojša da ih uklone danas, da ne bi ostala zarobljena vodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading