VESIĆ: SUTRA SE OČEKUJE UDARNI TALAS!

Autor: Republika

Vesti

23.03.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra se u Beogradu očekuje vodeni talas, ali je na snazi vanredna odbrana od poplava kod Kule Nebojša, a na svim ostalim delovima obala reka u Beogradu redovna odbrana od poplava, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić za Studio B.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Jevtić

On je precizirao da je kod Kule Nebojša upravo zatvorena rampa, uklonjeni su svi automobili i počelo je postavljanje džakova, tačnije sprovode se sve mere u skladu sa zakonom i vanrednom odbranom od poplava.

– Vodostaj je trenutno 512 centimetara i sutra se očekuje vodeni talas. Ipak ne treba paničiti jer je sve pod kontrolom – rekao je gradski menadžer, podsećajući da su prošle godine bile još dve kritične tačke, na Sava promenadai i Adi Ciganliji, ali da su izgradnjom promenade i nasipa ti problemi rešeni.

Vesić je najavio da će se, kada se bude ukalanjala pruga, rešiti problem kod Kule Nebojša.

Gradski menadžer je rekao da su u proteklom periodu očišćeni skoro svi kanali i potoci kada je uočeno da su neki ponovo zakrčeni, zbog čega je apelovao da se o ovome povede računa jer na taj način ljudi sami sebi stvaraju problem.

Nakon većih padavina u Beogradu, preciznije snega od oko 20 centimetara, sve ulice prvog prioriteta su jutros potpuno očišćene i prohodne, a gradski prevoz funkcioniše bez problema. Kreće se sa čišćenjem ulica drugog i trećeg prioriteta i očekuje se da sve bude prohodno, naglasio je Vesić.

On je naveo i da je noćas na ulicama bilo oko 1.500 radnika svih komunlanih preduzeća, te da ih sada ima oko 2.000, a na ulicama je angažovano 370 vozila.
On je zahvalio radnicima zaposlenim u komunalnom sistemu grada jer su uradili veliki posao.

Vesić je upozorio građane na pojavu ledenica i podsetio da ih uklanjaju sami gde je to moguće, a gde nije da pozovu u pomoć nadležne gradske službe posredstvom "Beokom servisa". Takođe, važno je i da se angažuju oko svojih zgrada, kuća, poslovnih prostora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Rea

23.03.2018 14:53

Stabovi su u pripravnosti!

TSIDMZ

23.03.2018 15:22

Sve pripreme su verujem odradjene u najboljem redu.

TSIDMZ

23.03.2018 15:22

Ne sme nista zakazati.

Mudri dzentlmen

23.03.2018 16:08

Verujem gradskoj vlasti i ubedjen sam da su svi spremni za odbranu od eventualnih poplava.