BEOGRAD POŠTUJE RAZLIKE: I fontana na Slaviji osvetljana plavom povodom Svetskog dana osoba sa autizmom

Autor: Republika

Vesti

02.04.2018

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Most na Adi, kupola Narodne skupštine, Palata "Albanija" i po prvi put fontana na Slaviji večeras su osvetljeni su plavom bojoj povodom Svetskog dana osoba sa autizmom.

RepublikaFoto: Republika
Podrška osobama sa autizmom: Fontana na Slaviji osvetljena plavom

- Na ovaj simboličan način želimo da pošaljemo poruku o tome koliko je važno da Beograd i Beograđani prihvate razlike, i da pomognu onima kojima je to potrebno. Osim što sprovodimo konkretne mere kako bismo poboljšali položaj osoba sa autizmom u društvu, ovo je još jedan način da edukujemo javnost jer od naše pomoći zavisi razvoj njihovih potencijala. Ne smemo da dozvolimo da zbog izostanka podrške osobe sa autizmom budu isključene iz društva u kome žive - rekao je Siniša Mali i dodao da se na ovaj način Beograd priključio obeležavanju Svetskog dana osoba sa autizmom.

Prema rezoluciji koju je donela Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2007. godine, Svetski dan osoba sa autizmom obeležava se 2. aprila, a plava je boja autizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
hanzaplast

02.04.2018 19:36

Svaka cast na gestu da se u jednom danu simbolicno pruzi podrska za autisticne osobe...a sve ostale dane im moramo pomoci da osete da su deo istog drustvo u kom zivimo i mi koji smo imalim srece da nemamo tih problema.

Biljana

02.04.2018 19:37

Podrska osobama sa autizmom .

gaga

02.04.2018 20:03

@Biljana - uvek,oni su divne osobe koje ponekad pojedinci ne postuju

Gaga

02.04.2018 20:27

@Biljana - Velika podrska svima sa autizmom.