ČUKARICA DANAS BEZ VODE OD 8 SATI PA DO PONOĆI! Zbog radova suve slavine u ovim naseljima

Autor:

Vesti

27.04.2024

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na spisku su i ulice u naselju Sremčica.

ČUKARICA DANAS BEZ VODE OD 8 SATI PA DO PONOĆI! Zbog radova suve slavine u ovim naseljima

Foto: shutterstock

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Čukarica, u petak 26. aprila od 8 do 24 sata, bez vode će ostati potrošači u naseljima Velika Moštanica, Rucka.

Na spisku su i ulice u naselju Sremčica:

Obrenovačka,

Porodice Živković,
Porodice Radojčić,
Takovskog grofa,
Porodice Milosavljević,
Mijatovih njiva,
Porodice Božić,
Granička,
Čedomira Popovića,
Porodice Mitrović,
Lepinska,
Zlatnih rukoveti,
Ljubice Kujundžić,
Stefana Brankovića,
Leposavićka,
Petra Jokića,
Lozička,
Kneza Mihajla Viševića i
Ilije Vukićevića.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne.

Molimo potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Šta raditi ako nestane vode? 

Ako nestane vode, to može biti izazovna situacija, ali postoje koraci koje možete preduzeti kako biste se nosili s tim:

Proverite ostale izvore vode: Prvo proverite ima li drugih izvora vode u vašem domu ili u blizini, poput rezervoara, vodenih boca ili drugih kontejnera u kojima se voda može skladištiti.

Konstruišite privremene sisteme sakupljanja: Ako imate pristup spoljašnjoj vodi, kao što su kišnica ili izvori vode u prirodi, možete konstruisati privremene sisteme sakupljanja vode, poput kišnih bačvi ili improvizovanih sakupljača.

Ekonomska upotreba vode: Kada koristite dostupnu vodu, budite ekonomični. Koristite je samo za najvažnije potrebe poput pića, kuvanja i higijene.

Pretražite alternativne izvore vode: Ako je sigurno, istražite okolinu kako biste pronašli alternativne izvore vode, poput obližnjih potoka, jezera ili bunara. Međutim, budite oprezni i proverite da li je voda bezbedna za upotrebu.

Čuvajte energiju: Ako nemate pristup dovoljnim količinama vode za kupanje, razmotrite alternativne načine održavanja higijene, poput upotrebe maramica ili suvog šampona.

Pripremite se za hitne situacije: Ako je moguće, pripremite se za situacije bez vode tako što ćete imati zalihe pitke vode, kao i alate za prečišćavanje vode, poput filtera ili tableta za dezinfekciju.

Ako nestanak vode potraje ili postane ozbiljan problem, važno je da ostanete informisani o situaciji putem lokalnih vlasti i organizacija za hitne situacije i da sledite njihove smernice i preporuke.

Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Servisnom centru Grada Beograda na broj 11-0-11 ili na besplatni broj telefona 0800/11-00-11 za sve pozive iz fiksne telefonije, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading