Tiršova menja ime: VESIĆ otkrio po kome će se zvati ova dečja klinika

Autor: Republika

Vesti

11.04.2018

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da bi Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj ulici nakon restauracije trebalo da poneseno novo ime.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić
Prilikom otkrivanja spomen-table arhitekti Milanu Zlokoviću, Vesić se osvrnuo i na njegovo najznačajnije arhitektonsko delo u Beogradu - kliniku u Tiršovoj.

On je tom prilikom naglasio da će posle izgradnje nove zgrade – Tiršove 2, sadašnja klinika biti vraćena u prvobitno stanje, kako i zaslužuje, te dodao da bi ime restaurirane klinike trebalo da ponese po kraljici Mariji, koja je inicirala i finansirala njenu izgradnju.

Radovi na rekonstrukciji počeli su novembra prošle godine, kada se krenulo sa detaljnom rekonstrukcijom fasade, dok bi nova zgrada Univerzitetske dečje klinike trebalo da bude izgrađena na istoj lokaciji na kojoj će se nalaziti i nova Ginekološko-akušerska klinika "Narodni front", i to najverovatnije na Novom Beogradu.

Podsetimo, prema rečima premijerke Srbije Ane Brnabić, u izgradnju Tiršove 2 biće uloženo 54 miliona evra iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading