(FOTO) Ovako su odnosili kola BAHATIM VOZAČIMA na Ušću

Autor: Republika

Vesti

05.05.2018

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Parking servis" je sinoć sprovelo veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa šetališta i zelenih površina na Ušću, u koordinaciji sa Komunalnom inspekcijom, Saobraćajnom i Komunalnom policijom, kao i Interventnom jedinicom beogradske policije. Tokom noći, po nalogu komunalne inspekcije, uklonjeno je oko 100 bahato parkiranih automobila.

RepublikaFoto: Promo foto
Andrija Čupković

U vanrednoj akciji su između ostalih, dizalicama "pauk" preneti i luksuzni automobili kao što su "Audi", "BMW", "Range rover", što pokazuje da niko nije privilegovan i da se propisi moraju poštovati.

Direktor JKP "Parking servis" Beograd Andrija Čupković je ovom prilikom apelovao na vozače da ne parkiraju na zelenim površinama i najavio da će "Zeleni pauk" nastaviti sa vanrednim kontrolama u svim delovima grada. 

RepublikaFoto: Promo foto

- Večeras smo ovde, jer oko splavova i dalje postoji problem bahatog parkiranja na zelenim površinama. O tome govore i svakodnevni izveštaji Beokom servisa iz Komunalne policije, u kojima je kao jedna od najčešćih prijava upućenih ovim službama navedeno nepropisno parkiranje. Parkiranjem na zelenim površinama pojedinci uništavaju i tek obnovljene zelene površine u parku Ušće, koji je predviđen za rekreaciju i uživanje, kao i za igru najmlađih u prirodi. To ne smemo dozvoliti, moramo stati na put pojedincima koji se trude da naruže sliku lepšeg i boljeg Beograda za koji se borimo.

RepublikaFoto: Promo foto

Otvaranje Muzeja savremene umetnosti i rekonstrukcija parka „Ušće” doprineli su da ovaj deo grada u potpunosti promeni izgled, koji ćemo zajedno sa svim gradskim službama i policijom sačuvati od uništavanja neodgovornih vozača. Naše dizalice svakodnevno asistiraju saobraćajnoj policiji i komunalnoj inspekciji i prethodnih godina smo sproveli više stotina ovakvih noćnih akcija. Akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila ćemo nastaviti i u narednom periodu posebno u parkovima, pored priobalja i ugostiteljskih objekata, jer smo odlučni u nameri da sačuvamo komunalni red, naročito u onim delovima grada, koji su, posle više decenija nemara i propadanja, konačno obnovljeni zahvaljujući velikim naporima Grada Beograda - rekao je sinoć Čupković. 

RepublikaFoto: Promo foto

Velike akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila organizovane su i prethodnih godina. Tada je tokom večeri uklanjano i do 100 automobila iz Ulice Strahinjića Bana i okolnih ulica na Dorćolu, iz Njegoševe ulice, Omladinskih brigada na Novom Beogradu, sa Topličinog venca, okoline Hrama Svetog Save na Vračaru i sa zelenih površina ispred splavova i noćnih klubova.

RepublikaFoto: Promo foto

Zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji svih gradskih službi i institucija, večerašnja akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sprovedena je bez većih problema.

RepublikaFoto: Promo foto

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading