NOVA FISKULTURNA SALA I CRKVA: Vesić obišao radove u Obrenovcu

Autor: beograd.rs

Vesti

12.05.2018

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji fiskulturne sale u OŠ „Nikola Tesla” u naselju Skela u opštini Obrenovac kao i radove na izgradnji Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u istom mestu.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

- Uvek je zadovoljstvo kada da se ispuni dato obećanje i kada se uradi nešto za decu. Zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem bio sam ovde 13. novembra i tada smo razgovarali sa građanima o tome šta bi sve trebalo da bude urađeno kako bi njihov život bio bolji. Imali su nekoliko zahteva, između ostalog fiskulturnu salu za OŠ „Nikola Tesla”, koja ima tradiciju dužu od 100 godina. Osim toga, građani su tražili da uradimo put prema Ušću i Grabovcu, kao i da uredimo divlju deponiju koja se nalazila na ulazu u Skelu. Takođe, zamolili su da pomognemo oko izgradnje crkve i izgradnje autobuskog stajališta. Danas, pola godine kasnije, sa ponosom mogu da kažem da smo većinu navedenih stvari ispunili - rekao je Vesić.

On je dodao da je izgradnja fiskulturne sale za školu najvažnija, da  su radovi počeli tokom poslednjih nekoliko dana, kao i da će biti završeni do avgusta.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

- Vrednost radova je 70 miliona dinara, a zajednički ih finansiraju Grad i opština Obrenovac. Po završetku radova samo će osnovna škola u naselju Zvečka u opštini Obrenovac biti bez fiskulturne sale, ali mislim da će i tamo problem biti rešen u narednih godinu dana - istakao je gradski menadžer.

Prema njegovim rečima put prema Ušću i Grabovcu je finansirala Republika, a u toku je izrada projekta za postavljanje autobuskog stajališta, što je još jedan način da se pokaže da se ispunjavaju data obećanja.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

- Aktuelna gradska vlast se trudi da komunicira sa građanima i pokušava da reši probleme sa kojima se susreću. Ne postoji deo Beograda gde ljudi neće potvrditi da je u prethodne četiri godine urađeno više nego decenijama pre toga. Različite stvari koje su urađene u Skeli finansirane su od strane različitih nivoa vlasti. To je veoma važno jer na taj način zajednički radimo na poboljšanju kvaliteta života građana. Stanovnici Skele mogu da očekuju da ćemo i u budućnosti rešavati probleme sa kojima se susreću - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je istakao da je osnovna politika opštine Obrenovac stvaranje jednakih šansi za sve stanovnike.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

- Deca iz Skele do sada nisu imala iste uslove jer njihova škola nije imala fiskulturnu salu. Sala će biti površine 800 kvadrata, sa terenom za košarku, rukomet i odbojku, što je veoma važno za pravilan razvoj dece. Opština Obrenovac vodi sve mališane od prvog do četvrtog razreda na besplatna zimovanja i letovanja i za sve nas je veoma važno da smo se danas, na veliki verski praznik Svetog Vasilija Ostroškog, okupili u Skeli povodom izgradnje sale i postavljanje krstova na Hram - rekao je Čučković.

Direktorka OŠ "Nikola Tesla" u Skeli Gordana Petrović je precizirala da ovu obrazovnu ustanovu pohađa 215 đaka iz sela Skela, Ušće i Ratari.

Događaju je prisustvovao i direktor EPS-a Miroslav Grčić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Dana

12.05.2018 17:12

Ova investicija će svakako značiti građanima Obrenovca.

samanta

12.05.2018 19:55

@Dana - Ovakve stvari nas zadrzavaju u Srbiji i ulivaju optimizam.

Bojan

12.05.2018 17:27

Sve pohvale sa moje strane za gradsku upravu, samo neka ovako nastave i dalje!

Sal3

12.05.2018 17:28

Vidite kako se gradi se Beograd i nakon izbora, data rec je svetinja.