(FOTO) BELI BIZON DONOSI PROSPERITET SRBIJI: Svetsko čudo rođeno u beogradskom zoo-vrtu

Autor:

Vesti

30.05.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je verovati američkim Indijancima, prosperitet, sreća, mir i blagostanje predstoje Srbiji u narednom periodu. A sve to jer se u ponedeljak u beogradskom zoo-vrtu desilo čudo: rođen je beli bizon, sveta životinja Sijuks Indijanaca iz severne Dakote.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
SVETA ŽIVOTINJA Za Indijance rođenje belog bizona predstavlja drugi dolazak Isusa Hrista

ROĐENA NA DUHOVE

Ova beba, teška čak 47 kilograma, predstavlja svetsko čudo jer se na svakih deset miliona rodi jedan beli bizon. Mladunče i njegova majka se osećaju dobro, a ovaj vesnik obilja i berićeta nazvan je Dušanka.

- S obzirom na to da je rođena drugog dana velikog hrišćanskog praznika Duhovi, odlučili smo da je nazovemo Dušanka. Razmišljali smo i da joj damo ime Dušica, ali nekako ne ide uz njenu fizionomiju - priča za Srpski telegraf veterinar Jožef Ezveđ.

On navodi da je mladunče izuzetno svetle boje, netipične za bizone, ali da nije u pitanju genetska greška, odnosno da nije albino životinja. Dušankina majka u zoo-vrtu u Beogradu sama se otelila.

Rođenje belog bizona je proročki znak - čudo jednako onom kao što je ikona koja roni suze

- Vrlo smo srećni što je porođaj prošao u najboljem redu. Ženka bizona je sama donela mladunče na svet, nije joj uopšte bila potrebna naša pomoć. To je odlično jer je znak da je sasvim zdrava. I Dušankin otac, bizon Jova, veoma je srećan - navodi veterinar.

BOŽANSKI ČIN

Kada bi Indijanci Sijuksi iz plemena Lakota čuli za beogradsko čudo, bili bi presrećni jer je za njih rođenje ove životinje pravi božanski čin.

- Beli bizon je najsvetije živo biće koje možete da sretnete - rekao je duhovni vođa Džon Lejm Dir.

Rođenje belog bizona je proročki znak - čudo jednako onom kao što je ikona koja roni suze. Dolazak ove životinje na svet bilo je za starosedeoce jednako drugom dolasku Isusa Hrista.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
DOBROG ZDRAVLJA Dušanka sa majkom

Prema legendi staroj više od 2.000 godina, pojavljivanje belog bizona predstavlja siguran znak da uskoro stiže izobilje. Njihova legenda o belom bizonu kaže da je mnogo godina pre dolaska belog čoveka zavladala glad u logoru ovog plemena. Zato su poslali dva mladića u izvidnicu. Najpre im se učinilo da vide belog bizona, ali se onda pred njima pojavila prelepa žena sa rečima da donosi poruku i dar od velikog značaja za opstanak i budućnost plemena.

Ova sveta žena im je pomoću svete lule pokazala kako su sve stvari povezane, a zatim im je otkrila sve misterije zemlje. Kada je odlazila, pleme su okružila brojna krda bizona, kojih dugo nije bilo na vidiku. Od tada je narod Lakota poštovao svoju lulu kako bi uvek imao mnogo bizona.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading