(FOTO) VESIĆ: Postavljamo nove stubove na Trgu Nikole Pašića!

Autor: Republika

Vesti

01.06.2018

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Trg Nikole Pašića, gde su u toku radovi na postavljanju novih prepreka i barijera koje će onemogućiti neovlašćene ulaske vozilima na prostor trga‚.

RepublikaFoto: Republika.rs
Goran Vesić

Vesić je istakao da je Trg Nikole Pašića jedno od omiljenih mesta Beograđana i lokacija na kojoj se organizuju najznačajniji gradski događaji. 

Prema rečima gradskog menadžera, ovaj prostor je u prethodnom periodu pretrpeo niz oštećenja zbog vozila koja neovlašćeno ulaze na trg, saopštio je Sekretarijat za informisanje. 

- Grad Beograd je više puta postavljao prepreke i barijere kako bi se onemogućilo uništavanje trga, ali su vandali iste redovno pomerali i uništavali. Javno komunalno preduzeće „Beograd-put” uradilo je novi projekat postavke barijera kojim će se onemogućiti ulazak na prostor trga. Biće postavljeni potpuno novi uranjajući stubovi na zaključavanje koje će koristiti hitne službe i komunalna preduzeća za kontrolisan ulazak na trg zbog potrebe obavljanja radova ili intervencije -  rekao je Vesić i dodao da nove uranjajuće stubove nije moguće demontirati bez građevinskih mašina. 

Foto: Republika.rs

On je dodao da će u narednom periodu nadležne službe svaku zloupotrebu sankcionisati. 

 - Sada se postavlja nova signalizacija, 20 novih stubića sa drugačijim, jačim temeljom i uranjajući stubić sa zaključavanjem, a sve u cilju povećanja bezbednosti korisnika Trga Nikole Pašića. Ovo je samo nastavak aktivnosti na očuvanju trgova i pešačkih zona -  poručio je Vesić. 

Gradski menadžer je dodao da će sledeće aktivnosti ovog tipa biti urađene na Kosančićevom vencu i to na zahtev građana. 

 - Tamo će ulaz biti dozvoljen samo stanarima, komunalnim vozilima i hitnim službama -  istakao je Vesić. 

Vesić je najavio da će Beograđani tokom predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u Rusiji, moći da prate utakmice Mondijala na Trgu Nikole Pašića. 

 - Biće postavljen veliki video-bim, štandovi grada i opština i siguran sam da će ljubitelji fudbala uživati - zaključio je Vesić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading