DANAS JE NJIHOV DAN: Deca ostaju PRIORITET Beograda!

Autor: beograd.rs

Vesti

01.06.2018

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak čestitao je danas najmlađim Beograđanima Međunarodni dan deteta.

RepublikaFoto: Tanjug/S.RADOVANOVIĆ
Slavko Gak

On je rekao da na današnji dan čitav svet već 68 godina govori o pravima deteta, ali da je od toga mnogo važnije šta svaka lokalna zajednica konkretno čini za svoju decu.

- U Beogradu ovaj dan dočekujemo sa istorijskim brojem dece obuhvaćene predškolskim obrazovanjem, sa započetim investicionim talasom u beogradskim školama, koji se nastavlja i ove godine, sa kapitalnim budžetom za škole od 890 miliona dinara - rekao je Gak.

Grad Beograd nastoji da svoj deci obezbedi dobre uslove u vrtićima i školama, da stvori teren za nesmetano ostvarivanje jednog od najvažnijih prava deteta, prava na obrazovanje.

Cilj Grada Beograda je da osim obaveznog osnovnog obrazovanja, sva deca steknu i predškolsko obrazovanje i svi napori Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu su usmereni ka tome.

- Danas je saradnjom sa privatnim vrtićima obuhvaćeno ovim obrazovanjem više od 72.000 dece, što je rast broja dece za oko 25.000 u odnosu na samo pre pet godina - rekao je Gak.

On je poručio da je svaki 1. jun veliki podsetnik Beogradu, ali i celom svetu o tome da deca moraju biti prioritet svakog društva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading