(FOTO) SPEKTAKL NA AERODROMU "NIKOLA TESLA": Zbog ove trke nije bilo aviona 5 SATI!

Autor: Tanjug

Vesti

10.06.2018

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva trka "Beograd na pisti" (Beg 5K Runway Run) održana je u noći između subote i nedelje na aerodromu "Nikola Tesla" uz učešće oko 600 takmičara.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Spektakularna trka na našem aerodromu

Atraktivna trka od pet kilometara na deonici poletno-sletne i rulne staze, zbog koje beogradski aerodrom nije imao letove od ponoći i pet sati kasnije, jedinstven je događaj u regionu koji su organizovali aerodrom "Nikola Tesla", Beogradski maraton i Grad Beograd.

Pobednik premijerne trke bio je Nemanja Cerovac rezultatom od 16 minuta i devet sekundi. U ženskoj konkurenciji slavila je rekorderka Srbije na 800 i 1.200 metara Amela Terzić (19.30) i oni su prošli kroz vodeni luk koji se koristi samo u specijalnim prilikama.

Vredi istaći i sjajni ambijent, uz mužicki program kao u noćnim klubovima, čemu je prethodno doprineo i dolazak aviona sa ekspedicijom fudbalske reprezentacije Srbije na aerodrom "Nikola Tesla", sa priprema za Mundijal iz Austrije, što je propraćeno ovacijama prisutnih.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Saša Vlaisavljević

Zadovoljstvo odlično organizovanim događajem nije krio vršilac dužnosti direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević.

- Aerodrom "Nikola Tesla" je deo svetskog vrha, zajedno sa 10 aerodroma poput onog u Njujorku, Frankfurtu i drugih. Ova trka biće tradicionalna, svetla je budućnost našeg aerodroma - rekao je Vlaisavljević i zahvalio se na podršci države i Grada Beograda.

Vlaisavljević je beogradski aerodrom svrstao među jedan od najboljih.

- Sada je Beogradski aerodrom, po svemu što se događa poslednjih godina, u rangu njujorškog, bečkog, frankfurtskog... Rukovodstvo Aerodroma je ponosno na sve rezultate prve trke.

Gradski funkcioner Andreja Mladenović posebno je istakao atmosferu trke.

- Aerodrom je prepoznao značaj trke i koncept zdravog života. Beogradski maraton ima 31-godišnju tradiciju, Grad još niz drugih manifestacija, a sada i jednu novinu koja mora da bude u ovo vreme jer se aerodrom nikad ne zatvara. Teško je organizovati ovakvu trku, verujem da će postati duga tradicija -zaključio je Mladenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading