(FOTO) LUDACI ŠIRE PANIKU DA JE VODA OTROVANA!

Autor: Republika

Vesti

14.06.2018

07:22 >> 08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovih dana internetom kruže poruke u kojima se širi netačna informacija kako voda sa česme nije za piće! To je potpuno izmišljena informacija, potvrdio je i direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

U porukama se može videti neosnovano upozorenje da vodu ne treba piti. Stoji i to da je neko sipao metan koji je kancerogen! Ko je došao na ideju da se šali sa ovakvim stvarima nije poznato, a to je, ipak, izazvalo je veliku paniku među sugrađanima, što je i bilo očekivano.

Foto: Republika

Dragan Đorđević, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", gostujući u jutarnjem programu, je demantovao ove informacije i potvrdio da je voda ispravna za piće i da je u potpunosti bezbedna i proverena. 

RepublikaFoto: Republika

Lažna informacija o neispravnosti vode izazvala je burne reakcije. I dok su neki sugrađani zaista uplašeni, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović napisao je na svom tviteru da je takva "buva" izgleda puštena da bi se flaširana voda bolje prodavala.

Okanović je izneo svoj stav u ovom slučaju koji je vrlo nedvosmislen jer mu je toliko neverovatno da neko poveruje u takve navode. On smatra da je ovo najverovatnije nekakav socijalni eksperiment ili plansko povećanje potražnje za flaširanom vodom.

 

 

Na tu konstataciju Okanovića nadovezali su se bolje obavešteni tviteraši koji ne mogu da veruju da je neko pomislio da ova informacija može biti tačna.

Jedan od njih je napisao "kako možeš da prospeš gas u vodu?!", dok neki čak smatraju da ovo širenje neistina i stvaranje panike mora da ima i sudski epilog. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading