VESIĆ: Širenje lažne vesti o vodi dobro organizovana akcija!

Autor: Tanjug

Vesti

14.06.2018

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je večeras da je širenje lažne vesti o ispravnosti vode bila očigledno dobro organizovana akcija čiji je cilj bio destabilizacija beogradske vlasti i čitavog društva i zahvalio MUP-u na brzoj reakciji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

- U ime Skupštine grada Beograda zahvaljujem se Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj reakciji, jer su neki od onih koji su širili lažne vesti da je voda za piće u Beogradu neispravna već privedeni pravdi - naveo je Vesić u izjavi i istakao da niko nema pravo da širi lažne vesti i uznemirava javnost posebno kada je u pitanju javno zdravlje. 

- Ovo je bio još jedan način za maltretiranje građana Beograda, poput blokada saobraćaja koje su bile aktuelne pre nekoliko dana. Tada građani nisu mogli da stignu na svoja odredišta, dok danas mnoge majke nisu znale da li da vode decu u vrtić ili školu, što je potpuno razumljivo. Ovakvi postupci šire paniku među stanovništvom i moraju biti sankcionisani - istakao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je izrazio zahvalnost policiji zato što vodi računa o građanima i dodao da Beograđani i Beograđanke uvek mogu da računaju na svoju policiju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva ranije danas uhapsili F.J. (42) i B.C. (39) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Kako je saopštio MUP, oni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da "u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica" i na taj način izazvali uznemirenost i paniku među građanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading