VESIĆ: Đilas naplaćivao roditeljima DUPLO VEĆU cenu vrtića!

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

26.06.2018

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je da je bivši gradonačelnik Dragan Đilas nezakonito naplaćivao roditeljima duplo veću cenu vrtića i da će Beograd na osnovu tužbi roditelja izgubiti tri milijarde dinara čime je moglo da se izgradi 15 vrtića.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Goran Vesić

Vesić je rekao da Skupština grada nije radila zbog održavanja izbora u glavnom gradu i da je vreme da se donese čitav niz odluka koje su bitne za funkcionisanje grada.

Prema Vesićevim rečima Grad je došao u situaciju da subveniše boravak dece u privatnim vrtićima i da je danas oko 14.500 dece u privatnim vrtićima i da oni svi imaju subvencije grada. 

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

-Grad plaća 80 odsto cene. Na taj način smo došli da imamo skoro 70.000 dece u vrtićima, a 2014. godine bilo ih je negde 58.000. Cena danas u našim vrtićima je negde oko 5.600 dinara, a pre čtiri godine je bila 9.700 dinara. Privatni vrtići su dobili da rade u sistemu grada, ali ćemo danas doneti odluku na Skupštini grada koja će obavezati privatne vrtiće da tačno prijavljuju boravak dece. Imamo situaciju da privatni vrtići, većina njih, prijavljuju da je više od 90 odsto dece prisutno u vrtićima. A recimo da je kod državnih vrtića to između 60 i 70 odsto. Na taj način imamo situaciju da plaćamo boravak dece koja nisu neki dan u vrtiću -istakao je Vesić. 

On je dodao da će oni koji ne budu prijavljivali tačan broj dece izgubiti licencu, kao i da će privatni vrtići ući u sistem od 1. januara 2019.

- Imali smo i situaciju da je od 2010. do 2014. bivši gradonačelnik Dragan Đilas je nezakonito naplaćivao roditeljima duplo veću cenu vrtića nego što je to bilo propisano zakonom. Oko 15.000 roditelja je tužilo i procenjujemo da će Grad iz budžeta isplatiti više od tri milijarde. Nama se mesečno sa računa skida između 100 i 120 miliona dinara za tužbe roditelja. A tri miljade dinara je bilo dovoljno da se se izgradi 15 vrtića.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

Vesić je istakao da će na današnjoj sednici Skupštine grada biti važne odluke koje su iz domena urbanizma i da će prva odluka biti za regulaciju usvajanje Predloga plana za regulaciju Bloka 13. To je u vezi sa, kako je rekao, izgradnjom Beogradske filharmonije.

- Ona se sada nalazi na temeljima Muzeja revolucije između Palate Ušće i SIV-a. Stariji Beograđani se sećaju kada je bio tu planiran muzej, sada će biti prelepa Filharmonija. Imamo i Predlog plana detaljne regulacije za termoelektranu "Nikola Tesla", kojim ćemo rešiti problem odlaganja pepela. Taj problem ćemo rešiti na ekološki način, način koji je prihvatljiv po standardima Evropske unije. Imamo i tri plana za privredne zone - privredne zone Sektor 1 i 5 i privredna zona kod Bubanj Potoka - obilaznica što će omogućiti da privredu iselimo iz centra grada i da bude u okolini Beograda - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Minja

26.06.2018 10:16

Djilas se jos jednom pokazao koliko brine o deci,dvostruko veca cena vrtica, kuca Velikog brata,eto zasto je bivsi gradonacelnik.

cica

26.06.2018 10:17

Sve izadje na videlo,,prosto svaka se istina sazna!

sale

26.06.2018 10:18

Vlast Dragana Đilasa je Beogradu ostavila dugove veće od milijardu evra, a vidimo da to nije sve već da se pojavljuju i nova dugovanja iz vremena katastrofalne vlasti Dragana Đilasa.

jela

26.06.2018 10:22

Opše poznata je briga Đilasa za najmlađe stanovnike Beograda...