VESIĆ: Savamala ponovo postaje centar Beograda!

Autor: Republika

Vesti

18.07.2018

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ne postoji projekat koji je više kritikovan u Evropi od Beograda na vodi, ali Beograd se menja, čitav taj kraj se menja i Savamala ponovo postaje centar grada - rekao je Goran Vesić.

Foto: Republika
Goran Vesić

To je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dodajući da je takav projekat planiran još šesdesetih godina prošlog veka, te da je ista stvar sa železničkom stanicom.

On je dodao da je Beograd na vodi najvažniji projekat u Beogradu u okviru kojeg nam stiže 3,5 milijarde evra i na čijem gradilištu je svakodnevno oko 1.500 radnika. 


- Na tom mestu će biti izgrađeno 6.000 stanova, živeće 14.000, a radiće 12.000 ljudi. Pored toga biće urađen novi centralni park čija će izgradnja početi do kraja godine koji kao javna površina ostaje Beogradu. Novi Bulevar Vudro Vilsona koji će prolaziti paralelno sa Savskom ulicom i na taj način je rasteretiti, takođe se gradi o trošku investitora, a ostaje u vlasništvu Srbije - rekao je Vesić gostujući na TV Hepi. 

Kako je naveo, čitava Savamala se već promenila i iseljavanjem Autobuske stanice, izmeštanjem železničke stanice, rekonstrukcijom ulica i izgradnjom novih parkova ponovo postaje privredni centar Beograda, ono što je bila između dva rata. 


On je dodao da bi radovi u Ulici kneza Miloša trebalo da počnu na jesen sledeće godine, da kroz dva dana počinju radovi u Ulici kneginje Zorke, od Bulevara kralja Aleksandra do Makenzijeve, da je rekonstrukcija Svetogorske u toku, a Bulevar oslobođenja biće završen do 1. septembra. 

- Radovi u Radničkoj biće završeni do kraja avgusta, a na platou na Slaviji rade se o trošku izvođača i rok je 8. avgust, nakon čega možemo da aktiviramo sredstva obezbeđenja i posao damo nekim drugim firmama - rekao je Vesić. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Jelena

18.07.2018 13:16

Beograd ce jos vise napredovati.

Miki

18.07.2018 13:28

Ovo je jedan od lepsih delova Beograda pored Kalemegdana i verujem da ce turisti uzivati u prelepom pogledu na reku Savu!

Daki

18.07.2018 13:29

Beograd na vodi je nesto najlepse sto je Beograd dobio u zadnjih 20 godina!

loki

18.07.2018 13:33

Da, ali savamala koja liči na nešto, a ne ono ruglo koje je bilo pre.