Grad obezbedio 15 miliona dinara za zaposlenje 170 osoba

Autor: Republika

Vesti

24.07.2018

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski sekretarijat za privredu obezbedio je 15 miliona dinara za zaposlenje 170 osoba kroz Sporazum o realizaciji programa zapošljavanja za 2018. godinu koji su potpisali sekretar za privredu Milinko Veličković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) za grad Beograd Dobrosav Marić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Beograd

Veličković je podsetio da četvrtu godinu zaredom resorni sekreatrijat potpisuje ovaj sporazum sa filijalom NSZ za grad Beograd i da je prošle godine za izdvojio 12 miliona dinara, a da je zaposlena 141 osoba. 

- Ove godine smo izdvojili 15 miliona dinara, blizu toj sumi i NSZ i očekujemo da zaposlimo 170 osoba koje su na evidenciji NSZ - najavio je Veličković.

On je istakao da se u okviru ovog projekta realizuju tri javna poziva kao što je konkurs za sprovođenje i organizovanje javnih radova, koji se odnosi na osobe mlađe od 30 godina i koji su primaoci socijalne pomoći. 

Takođe, u okviru projekta se organizuje javni poziv za samozapošljavanje lica sa spiska NSZ, kao avni poziv za pomoć poslodavcima za zaposlenje nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljvih. 


Veličković je ukazao da je Grad Beograd ove godine iz budžeta izdvojio 20 miliona dinara za razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta. 

Marić je dodao da NSZ svake godine raspisuje javne pozive za sufinansiranje projekata za smanjenje nezaposlenosti, i u te svrhe udružuju od 45 do 50 odsto sredstava sa opštinama ili gradovima. 

On je istakao značaj saradnje sa Gradom Beogradom, kao i sa opštinama Mladenovac, Lazarevac i Zvezdara. 

-Ove godine je ukupno na teritoriji Grada Beograda opredeljeno za javne pozive oko 37 miliona dinara. Dok je filijala NSZ za grad Beograd ove godine opredelila više od 150 miliona dinara za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, kao i za javne radove - naveo je Marić.

On je istakao da je u poslednjih 25 godina najmanja nezaposlenost u prestonici.

- Anketna stopa je 13, 3 odsto, odnosno 79.800 lica je nezaposlenih u gradu Beogradu, dok je za isti period od prošle godine nezaposlenost smanjena za 13, 5 odsto - precizirao je Marić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading